FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razgovori o suradnji Istarske županije i kineske pokrajine Zhejiang

PULA, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić sasuradnicima danas je primio izaslanstvo kineske pokrajine Zhejiang,predvođeno zamjenikom guvernera pokrajine Zhongom Shanom, koje boraviu višednevnom posjetu Istarskoj županiji.
PULA, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić sa suradnicima danas je primio izaslanstvo kineske pokrajine Zhejiang, predvođeno zamjenikom guvernera pokrajine Zhongom Shanom, koje boravi u višednevnom posjetu Istarskoj županiji.

Pozivajući se na snažno prijateljstvo Hrvatske i Kine, župan Jakovčić je rekao da Istra i Zhejiang, kao turistički orijentirane regije, trebaju jače razvijati suradnju na lokalnoj razini razmjenjujući iskustva, ne samo u turizmu, već i na području stranih ulaganja, investicija i trgovine.

Tijekom razgovora kineski su gosti rekli kako u Zhejiangu živi 47 milijuna stanovnika, da su lani posjetom 100 milijuna domaćih turista i tri milijuna stranih gostiju zaradili 12 milijardi američkih dolara, te da im je izvoz iznosio 100 milijardi američkih dolara.

Član Županijskog poglavarstva za turizam Veljko Ostojić primijetio je kako su kreatori istarskog turizma, koji čini trećinu ukupnog hrvatskog turističkog prometa, usmjereni većinom na europske goste, te kako se naglasak počeo više stavljati na kvalitetu, nego na kvantitetu.

Istra, koja je spoj tradicionalnog i modernog, poput Zhejianga, mogla bi, po procjeni članova kineskog izaslanstva, biti vrlo zanimljivo turističko odredište za kineske turiste.

Nakon razgovora s istarskim županom gosti iz Kine razgledali su pulske kulturno-povijesne spomenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙