FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: IDS je protiv mogućih izmjena Izbornog zakona

PULA, 1. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik IDS-a i istarski župan IvanJakovčić ocijenio je danas da bi izmjene Izbornog zakona po kojima biHrvatska postala jedna izborna jedinica bio korak demokracije unazad,nepoštivanje volje građana i pridonijelo još većoj biračkojapstinenciji.
PULA, 1. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić ocijenio je danas da bi izmjene Izbornog zakona po kojima bi Hrvatska postala jedna izborna jedinica bio korak demokracije unazad, nepoštivanje volje građana i pridonijelo još većoj biračkoj apstinenciji.

Jakovčić je to rekao na konferenciji za novinare komentirajući inicijativu koju su prema pisanju medija navodno potaknuli HDZ i SDP.

IDS se zalaže za postojeći Izborni zakon, rekao je Jakovčić, dodajući da bi prijedlog da Hrvatska bude jedna izborna jedinice bilo negiranje povijesnog naslijeđa Hrvatske kao zemlje specifičnih dijelova.

Prihvaćanje tog prijedloga značilo bi sumrak hrvatske demokracije, političku provincijalizaciju zemlje, udar na regionalizaciju, ocijenio je potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin.

Komentirajući sve veće tenzije u Savudrijskoj Vali nakon slovenskog proglašenja eko i epikontinentalnog pojasa na račun hrvatskog mora, Jakovčić je izrazio zabrinutost tim slovenskim jednostranim potezom koji po njegovu mišljenju dovodi u pitanje dobrosusjedske odnose i dogovore dvojice premijera postignute u lipnju na Brijunima.

"Solidariziramo se s našim ribarima koji mogu računati na našu potporu, ali ne za ekscesne situacije, koje umjesto da smiruju stanje, dolijevaju ulje na vatru, rekao je Jakovčić dodajući kako vjeruje da će Vlada i Hrvatski sabor štititi interese države i njezinih građana.

Ignoriranje odluka Badinterove komisije može svima škoditi i nikome neće donijeti dobroga, poručio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙