FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o hrvatsko-slovenskim odnosima

PULA, 21. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je uPuli na sastanku s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i članovimaŽupanijskog poglavarstva podupro kapitalne razvojne projekte u Istri.
PULA, 21. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Puli na sastanku s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i članovima Županijskog poglavarstva podupro kapitalne razvojne projekte u Istri.

Nakon tog susreta predsjednik je Mesić na novinarske upite o hrvatsko-slovenskim odnosima i graničnim pitanjima kazao da će hrvatskim i slovenskim stručnjacima predložiti da sjednu za stol i analiziraju "svaki milimetar, centimetar i metar prijeporne granice".

Predsjednik Mesić je podsjetio da su dosadašnje granice među državama bivše Jugoslavije određene odlukom Badinterove komisije, ali da nisu, kako je rekao, identificirane. Stoga, po njegovoj ocjeni, stručnjaci tih država trebaju "identificirati prijeporne dijelove granice". Ujedno smatra kako to otvoreno pitanje između dviju država ne treba takvo ostati jer, ocijenio je, Europa stječe dojam kako Hrvatska ne želi surađivati sa Slovenijom niti Slovenija s Hrvatskom.

Na upit znači li to da on nije za međunarodnu arbitražu odgovorio je kako Vlada odlučuje hoće li pokrenuti spor pred europskim tijelima ili će se odlučiti za međunarodnu arbitražu.

"Hrvatska ne bježi ni od jednog ni od drugog rješenja", zaključio je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙