FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Nema znakova da bi se odnosi Slovenije i Hrvatske mogli skoro popraviti

LJUBLJANA,6. rujna(Hina) - Nema znakova da bi se odnosi izmeđuSlovenije i Hrvatske mogli skoro popraviti, ocjena je koju u komentaruod utorka daje "Primorski dnevnik", list slovenske zajednice u Trstu.
LJUBLJANA,6. rujna(Hina) - Nema znakova da bi se odnosi između Slovenije i Hrvatske mogli skoro popraviti, ocjena je koju u komentaru od utorka daje "Primorski dnevnik", list slovenske zajednice u Trstu.

"Malo je znakova da će se odnosi ubrzo popraviti. Istina je da od strane premijera Sanadera i ministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar Kitarović dolaze prilično pomirljive izjave, pojačane time što Hrvatska nastoji što prije početi pregovore s Europskom unijom. No, paralelno s tim u Hrvatskoj se širi pojava napadaja na vladu i tvrdnje da reagira slabo i popustljivo", piše "Primorski dnevnik" u vezi s odnosima dviju država nakon najava slovenske vlade da će proglasiti epikontinentalni pojas i zaštitnu ekološku zonu u Jadranu.

"Uznemirava to što su u Istri i na Kvarneru napadi na Sanaderovu vladu sve oštriji, ne samo među ribarima. Na konferenciji za novinare u Puli predsjednik istarske županije Ivan Jakovčić rekao je da ga zakon što ga namjerava donijeti slovenski parlament jako zabrinjava jer bi kao rezultat mogao imati poništenje nedavnih brijunskih dogovora o izbjegavanju incidenata na moru. Jakovčić je doduše upozorio da valja izbjegavati krajnosti i da su samo vlada i parlament mjerodavni za rješavanje slovensko-hrvatskih odnosa", piše "Primorski list".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙