FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović primila Jakovčića i gradonačelnicu Buja

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je uradni posjet primila župana Istarske županije Ivana Jakovčića igradonačelnicu Buja Lorellu Limonicin-Toth, koji su je izvijestili oaktualnom stanju u tom dijelu pograničnog područja u Istri, priopćenoje iz MVPEI-a.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je u radni posjet primila župana Istarske županije Ivana Jakovčića i gradonačelnicu Buja Lorellu Limonicin-Toth, koji su je izvijestili o aktualnom stanju u tom dijelu pograničnog područja u Istri, priopćeno je iz MVPEI-a.

Istarski dužnosnici u razgovoru su se posebno osvrnuli na primjenu Zajedničke izjave o izbjegavanju incidenta RH i Slovenije duž granične crte u Savudrijskoj vali i Bujštini, pri čemu su zatražili veći angažman nadležnih hrvatskih službi i same Vlade RH kako bi se Izjava dosljedno provodila s obje strane, poštivale preuzete obveze, olakšao život ljudi uz granicu i zaštitili interesi hrvatskih ribara, stoji u priopćenju.

Ministrica je sugovornike izvjestila o naporima koje Vlada poduzima u pogledu primjene spomenute Izjave, pojasnivši i kontakte s Europskom komisijom u pripremi pravila ribolova te o pripremama za skori posjet Umagu ministara Božidara Kalmete i Petra Čobankovića i susrete s predstavnicima ribarskog ceha.

U razgovoru je, navodi se u priopćenju, bilo riječi i o povremenim nepotrebnim napetostima i na dijelovima kopnene granice, uz uvjerenje da će kontakti na višim razinama osigurati korektno i dobrosusjedsko rješavanje pojedinih pitanja u interesu Hrvatske i Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙