FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Jakovčić: Izviđački dom je u Hrvatskoj

BUJE, 20. rujna 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić igradonačelnica Buja Lorella Limoncin Toth održali su danaskonferenciju za novinare ispred nekadašnjeg izviđačkoga doma uz samgranični prijelaz Plovaniju, nedaleko od kuće kontroverznog JoškaJorasa, ističući da je to hrvatski teritorij gdje vrijede hrvatskizakoni.
BUJE, 20. rujna 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić i gradonačelnica Buja Lorella Limoncin Toth održali su danas konferenciju za novinare ispred nekadašnjeg izviđačkoga doma uz sam granični prijelaz Plovaniju, nedaleko od kuće kontroverznog Joška Jorasa, ističući da je to hrvatski teritorij gdje vrijede hrvatski zakoni.

Time su, kako su istaknuli, željeli i osobno s najsjevernije točke Istarske županije poručiti slovenskoj javnosti i političarima da se nalaze na teritoriju Republike Hrvatske, gdje vrijede hrvatski zakoni. To znači, rekli su, kako slovenske vlasti nemaju ingerenciju za izdavanje građevinskih dozvola i kućnih brojeva za objekte na području Republike Hrvatske.

Naime, taj je izviđački dom Joško Joras planirao sa slovenskim investitorima preurediti na temelju građevinske dozvole dobivene u piranskoj općini.

Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je namjeru Istarske županije i grada Buja da od Republike Hrvatske preuzmu taj objekt s okolišem te da ga urede za ekoturističke potrebe. U tom kontekstu Jakovčić je izrazio nadu da će slovenski susjedi na tu inicijativu gledati dobronamjerno, u duhu zajedničke promocije turizma hrvatskoga i slovenskoga dijela Istre.

"Pozivam sve prijatelje u Sloveniji da poštuju odluku Badinterove komisije o pitanju granica, a do međunarodne arbitraže crta sredine u Savudrijskoj vali razdjelnica je između hrvatskog i slovenskog mora", zaključio je Jakovčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙