FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić najoštrije osuđuje teroristički napad na britansko veleposlanstvo

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićnajoštrije osuđuje teroristički napad izveden eksplozivnom pošiljkomprotiv veleposlanstva Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije iSjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, priopćeno je danas iz UredaPredsjednika.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić najoštrije osuđuje teroristički napad izveden eksplozivnom pošiljkom protiv veleposlanstva Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

U poruci britanskom veleposlaniku Sir Johnu Ramsdenu predsjednik Mesić je izrazio solidarnost s njime i sa svim djelatnicima britanskog veleposlanstva te je izrazio uvjerenje da će nadležna tijela Republike Hrvatske u najkraćem mogućem vremenu ući u trag počiniteljima, navodi se u priopćenju.

Eksplozivna naprava eksplodirala je unutar britanskog veleposlanstva u Zagrebu jutros oko 7,30 sati, a jedna je osoba lakše ranjena, kazala je za Hinu glasnogovornica britanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Do eksplozije je došlo u sobi za poštanske pošiljke, priopćila je Tessa Fras.

MUP-u i zagrebačkoj policiji nisu željeli ništa reći o toj eksploziji, očevid je u tijeku, a veleposlanstvo u ulici Alexandera von Humboldta u središtu grada osigurava veći broj policajaca. U okolnom području također su raspoređeni policajci, a ulica je blokirana za promet

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙