FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić razgovarao sa sudionicima summita UN-a

NEW YORK,15. rujna 2005.(Hina) - Na rubu summita UN-a koji se održava uNew Yorku od 14. do 16. rujna, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je učetvrtak imao niz susreta , s dužnosnicima, političarima igospodarstvenicima.
NEW YORK,15. rujna 2005.(Hina) - Na rubu summita UN-a koji se održava u New Yorku od 14. do 16. rujna, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u četvrtak imao niz susreta , s dužnosnicima, političarima i gospodarstvenicima.

S državnim tajnikom Svete stolice Angelom Sodanom predsjednik Mesić je razgovarao o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

U razgovoru je potvrđena potpora Svete stolice nastojanjima Hrvatske da se uključi u Europsku uniju, doznaje se iz krugova hrvatskog izaslanstva. Predsjednik Mesić i državni tajnik Sodano razgovarali su i o stanju u Europskoj uniji i regiji jugoistočne Europe.

Mesić se u četvrtak na radnom doručku susreo i s potencijalnim američkim ulagačima u hrvatsko gospodarstvo.

Hrvatski predsjednik je predstavnicima 16 velikih korporacija, kao što su Merrill Lynch, J. P. Morgan, Goldman Sachs i Kissinger Associate govorio o političkoj stabilnosti Hrvatske, izgradnji pravne države te o gospodarskim kretanjima.

Mesić je istaknuo da je Hrvatska ne samo pogodna za ulaganja nego da može biti i ulaz na tržište jugoistočne i srednje Europe s oko 150 milijuna stanovnika.

Predviđeni sastanak s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom odgođen je za petak jer se Iranac dugo zadržao na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Mesić će na poziv francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca nazočiti susretu šefova država ili vlada frankofonih zemalja gdje je Hrvatska promatrač.

Pozvan je na konferenciju Clintonove inicijative koju bivši američki predsjednik organizira radi rješavanja globalnih problema poput siromaštva, klime te vjerskih i etničkih sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙