FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski veleposlanik: Nepotrebno burna hrvatska reakcija

SPLIT, 7. rujna 2005. (Hina) - Slovenski veleposlanik u HrvatskojPeter Bekeš danas je u Splitu na primanju kod splitsko-dalmatinskogžupana Ante Sanadera kazao kako je "prijedlog za proglašenjeslovenskog epikontinentalnog pojasa tek ideja koja nije došla uparlament te da je u Hrvatskoj izazvala nepotrebno burnu reakciju".
SPLIT, 7. rujna 2005. (Hina) - Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Peter Bekeš danas je u Splitu na primanju kod splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera kazao kako je "prijedlog za proglašenje slovenskog epikontinentalnog pojasa tek ideja koja nije došla u parlament te da je u Hrvatskoj izazvala nepotrebno burnu reakciju".

"Nema još mjesta za crtanje i objavljivanje zemljovida jer za njih zapravo još nema zemljopisnih elemenata. I one brojke u slovenskoj inicijativi dane su kao ponuda, što je zakonski utemeljeno. Slovenska inicijativa je samo nacrt, tako da ja osobno smatram da je reakcija Hrvatske bila i nešto prenagljena i svakako prežestoka", rekao je Bekeš.

Dodao je kako je "važno da su obje strane spremne na nastavak dijaloga" te kako "vjeruje da se dijalogom u ozračju, u kojem smo svi svjesni da nas mnogo toga više povezuje nego dijeli, mogu pronaći rješenja za sva naša prijeporna pitanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙