FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o Petraču i Gotovini

SLAVONSKI BROD, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Za vrijeme poslijepodnevnogposjeta dijelu poplavljenih područja u Brodsko-posavskoj županijipredsjednik Republike Stjepan Mesić komentirao je današnje uhićenjeHrvoja Petrača, koji je u bijegu od otmice maloljetnog sina generalaVladimira Zagorca u veljači prošle godine.
SLAVONSKI BROD, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Za vrijeme poslijepodnevnog posjeta dijelu poplavljenih područja u Brodsko-posavskoj županiji predsjednik Republike Stjepan Mesić komentirao je današnje uhićenje Hrvoja Petrača, koji je u bijegu od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine.

"To je samo dokaz da hrvatske službe, i ako najbolje rade, same ne mogu učiniti puno ako je bjegunac u nekoj drugoj zemlji. Ali, ako druge zemlje i njihove službe surađuju s našima, onda je rezultat upravo ovakav. Mislim da je to pohvalno, prije svega za naše službe, jer strane službe ne bi intervenirale da inicijativa nije došla s naše strane."

Predsjednik Mesić rekao je kako je sve zadovoljniji provedbom vladina akcijskog plana.

Na novinarsko pitanje očekuje li da će uskoro biti riješen i slučaj generala Gotovine, odgovorio je kako se "nada da će to biti riješeno jer bijeg se ne isplati". "Jedino što je danas potrebno jest da svatko provodi hrvatske zakone", istaknuo je Mesić.

Predsjednik Mesić, u pratnji predstavnika lokalnih vlasti Brodsko-posavske županije i Slavonskog Broda, obišao je nekoliko kućanstava u Brodskom vinogorju, području koje je za vrijeme nedavnih poplava pretrpjelo velike štete. Brodsko-posavski župan Šimo Đurđević rekao je kako se štete od poplava u županiji procjenjuju na oko dvjesto milijuna kuna.

Mesić je kazao kako iz takvih ekstremnih situacija treba izvući i pouke i opomene. Dodao je kako će sa svoje strane učiniti sve da mjerodavne službe pomognu u sanaciji posljedica i utjecati na to da se utvrde preventivne mjere kako se slične situacije ne bi ponovile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙