FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o susretima na summitu UN-a

NEW YORK,15. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićsusreo se u New Yorku s nizom šefova država i vlada koji kao i onsudjeluju na summitu Ujedinjenih naroda.
NEW YORK,15. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić susreo se u New Yorku s nizom šefova država i vlada koji kao i on sudjeluju na summitu Ujedinjenih naroda.

S mađarskim predsjednikom Laszlom Solyom Mesić je u srijedu na prvom njihovom susretu, prema njegovim riječima, razgovarao o odnosima Hrvatske i Mađarske koje je okarakterizirao kao najbolje.

Hrvatski predsjednik je rekao hrvatskim novinarima da su Mađari zainteresirani da što više koriste hrvatske luke te da je Solyom pokazao poseban interes za luku Ploče.

Mađarski predsjednik je potvrdio potporu Mađarske Hrvatskoj za što skoriji početak pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Tijekom susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom Mesić je podsjetio Putina na obećanje da će posjetiti Hrvatsku i rekao novinarima da taj posjet treba biti dogovoren.

Hrvatski predsjednik je rekao da je sa svojim ruskim kolegom razgovarao o stanju u ruskoj regiji te odvijanju summita UN-a.

Mesić je imao prigodu u utorak navečer susresti se i s američkim predjednikom Georgeom W. Bushom na prijamu koji je Bush priredio za šefove država ili vlada koji sudjeluju na summitu UN-a.

Mesić će se u četvrtak sresti i s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom na konferenciji Clintonove inicijative posvećene globalnim problemima siromaštva, klime, korupcije te vjerskim i etničkim sukobima.

Predsjednik Mesić je rekao kako bi želio s Clintonom porazgovarati o tome kako dograditi Dayton tako da Bosna i Hercegovina do kraja profunkcionira kao i sve druge europske države. On je kazao da je pitanje da li je put k tome da se ide kroz dogradnju Daytonskog sporazuma ili da to kroz institucije učine odgovorni u samoj BiH dodajući da je i jedan i drugi put moguć.

Mesić se na rubu summita također susreo i s premijerom Jamajke Jamesom Pattersonom i s predsjednikom Alžira Abdel Azizom Bouteflikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙