FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska potpisala Konvenciju o sprječavanju nuklearnog terorizma

NEW YORK,17. rujna(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potpisaoje u petak Međunarodnu konvenciju o sprječavanju nuklearnog terorizmakoja bi trebala potaknuti zemlje da se suprotstave mogućnosti daoružje masovnog uništavanja dođe u ruke terorista.
NEW YORK,17. rujna(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potpisao je u petak Međunarodnu konvenciju o sprječavanju nuklearnog terorizma koja bi trebala potaknuti zemlje da se suprotstave mogućnosti da oružje masovnog uništavanja dođe u ruke terorista.

Mesić je Konvenciju potpisao u Ujedinjenim narodima kao i niz drugih sudionika susreta na vrhu 60. Opće skupštine Svjetske organizacije.

Novinarima je prethodno rekao kako je najvažnija poruka Konvencije "da se obeshrabre svi oni koji bi pokušali iskoristiti nuklearnu energiju za ratne svrhe".

Mesić se tijekom summita UN-a od 14. do 16. rujna u petak susreo s Amr Moussaom, glavnim tajnikom Arapske lige i izrazio želju za obnavljanjem ekonomskih i drugih odnosa Hrvatske s arapskim zemljama.

Moussa je u razgovoru istaknuo interes arapskih zemalja za odnosima s Hrvatskom u kontekstu njezina puta u Europsku uniju, doznaje se iz krugova hrvatskog izaslanstva.

Mesić se susreo i s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom, a u razgovorima su obje strane naglasile potrebu za jačanjem gospodarskih odnosa između Hrvatske i Albanije. Bilo je govora i o Jadransko-jonskoj auto cesti koja ima veliki značaj za Albaniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙