FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić će u New Yorku sudjelovati na summitu UN-a

NEW YORK,12. rujna(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić putuje uponedjeljak u New York gdje će sudjelovati na summitu Ujedinjenihnaroda koji bi trebao otvoriti nove puteve u rješavanju problemasiromaštva, sigurnosti i ljudskih prava u 21. stoljeću, te potaknutireformu Svjetske organizacije.
NEW YORK,12. rujna(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić putuje u ponedjeljak u New York gdje će sudjelovati na summitu Ujedinjenih naroda koji bi trebao otvoriti nove puteve u rješavanju problema siromaštva, sigurnosti i ljudskih prava u 21. stoljeću, te potaknuti reformu Svjetske organizacije.

Predsjednik Mesić, koji će Hrvatsku predstavljati na sastanku na visokoj razini 60. Opće skupštine UN-a, govorit će u srijedu na posebnom zasjedanju posvećenom financiranju razvoja, a potom u petak na plenarnom skupu imati prigodu iznijeti hrvatska stajališta o globalnim pitanjima i reformi UN-a.

Mesić će na rubu summita koji traje do 16. rujna nazočiti i summitu frankofonskih zemalja gdje je Hrvatska promatrač, te konferenciji Clintonove globalne inicijative koju će bivši američki predsjednik Bill Clinton posvetiti globalnim problemima poput siromaštva, klime, korupcije i vjerskih i etničkih sukoba.

Predviđen je i niz Mesićevih bilateralnih susreta, uključujući sastanke s predstavnicima židovskih organizacija, predsjednika Mađarske, državnog tajnika Svete stolice, iranskog predsjednika i predsjednika Palestinske samouprave.

Hrvatski predsjednik će se u New Yorku sastati i sa skupinom potencijalnih ulagača u hrvatsko gospodarstvo te imati susret s predstavnicima hrvatske dijaspore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙