FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na riječkom Korzu nastupila folklorna malezijska skupina

RIJEKA,17. rujna 2005.(Hina) - Malezijska folklorna skupina iz tamošnjepokrajine Johar danas se plesovima, pjesmom i umijećem izrade batikapredstavila na riječkom Korzu u sklopu gostovanja u Hrvatskoj.
RIJEKA,17. rujna 2005.(Hina) - Malezijska folklorna skupina iz tamošnje pokrajine Johar danas se plesovima, pjesmom i umijećem izrade batika predstavila na riječkom Korzu u sklopu gostovanja u Hrvatskoj.

Uz Rijeku, ta će skupina nastupati i u Zagrebu te Varaždinu.

Na pozornici u sredini Korza Malezijci su izveli neke od karakterističnih plesova većinskog malajskog naroda ili one drugih nacionalnih skupina.

Izvedeni su, između ostalih, ples Tarian Piring koji se proširio Malezijom kao jedno od sredstava za širenje islama, indijski ples, kineski ples, Balqis s arapskim utjecajem i najpopularniji ples u Maleziji, Joget, koji se dovodi u vezu s portugalskim plesovima pristiglim u ovo područje u vrijeme intenzivne trgovime začinima.

Ta skupina, dio Zaklade Johorska kulturna baština, osnovana je 1992. godine a od svojeg osnutka nastupala je na raznim festivalima u Maleziji te gostovala u većem dijelu Azije, Australiji, Južnoj Americi i Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙