FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Tjedan kajkavske kulture Krapina 2005.

KRAPINA, 4. rujna 2005. (Hina) - U krapinskoj Festivalskoj dvoranivečeras je svečano otvoren 40. jubilarni Tjedan kajkavske kultureKrapina 2005.
KRAPINA, 4. rujna 2005. (Hina) - U krapinskoj Festivalskoj dvorani večeras je svečano otvoren 40. jubilarni Tjedan kajkavske kulture Krapina 2005.

Otvarajući priredbu, ministar kultur Božo Bikupić, koji je i počasni građanin Krapine kazao je kako je Krapina "oduvijek bila i ostat će ogledni grad na zapadnom ulazu u Europu i grad velike kulturne tradicije koju obasjava srednjoeuropski duh".

U glazbnom programu svečanosti nastupio je KUD "Ilirci", pod ravnateljskom palicom Viktora Crneka, direktora Tjedna, a nastupili su i brojni solisti, izvodeći poznate zagorske popevke.

Prije svečanosti otvorenja Tjedna, kojemu je pokrovitelj Ministarstvo kulture, u Galeriji grada otvorena je prigodna izložba - "40 let kajkavskih popevki u Krapini", dok je ulicama grada defilirala Gradska limena glazba, mažoretkinje i djeca iz krapinskih škola i vrtića, obučeni u zagorske narodne nošnje.

Po završetku otvaranja, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran otvorio je 13. po redu Zagorski gospodarski zbor koji je okupio 45 izlagača, a priređen je i "Mali gastro", u sklopu kojeg su prezentirana tradicionalna zagorska jela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙