FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program Tjedna kajkavske kulture

KRAPINA, 1. rujna 2005. (Hina) - Na konferenciji za novinare Izvršnogodbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo predstavljen jeprogram Tjedna kajkavske kulture "Krapina 2005.", koji se podpokroviteljstvom Ministarstva kulture svečano otvara ove nedjelje.
KRAPINA, 1. rujna 2005. (Hina) - Na konferenciji za novinare Izvršnog odbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo predstavljen je program Tjedna kajkavske kulture "Krapina 2005.", koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture svečano otvara ove nedjelje.

Po riječima Viktora Crneka, direktora Tjedna, najveće kulturne manifestacije u Zagorju, u Krapini bi od 4. do 10. rujna svaka generacija trebala ponešto naći za sebe.

Tako se uoči početka Tjedna u Gradskoj galeriji otvara izložba "40 let kajkavskih popevki u Krapini". U utorak se održava znanstveni kolokvij "Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća ", koji organizira Hrvatska udruga "Muži zagorskog srca" i Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo. U srijedu je otvaranje izložbe "Gorjanovićeve Plitvice" u Muzeju evolucije na Hušnjakovu.

Jubilarne 40. svečanosti kajkavskih popevki i ove se godine održavaju u tri večeri - u četvrtak su 20. dječje svečanosti "Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu", u petak je retrospektivni koncert kajkavskih popevki 1966. - 2005., dok je subota tradicionalno rezervirana za novoskladane popevke koje će se izvoditi u krapinskoj Festivalskoj dvorani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙