FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra otvorenje izložbe o riječkim novcima

RIJEKA,7. rujna 2005.(Hina) - "Riječki novci i novci s riječkimobilježjima 1848.-2002." naziv je izložbe koja će sutra biti otvorenau Muzeju grada Rijeke, najavljeno je na današnjoj konferenciji zanovinstvo.
RIJEKA,7. rujna 2005.(Hina) - "Riječki novci i novci s riječkim obilježjima 1848.-2002." naziv je izložbe koja će sutra biti otvorena u Muzeju grada Rijeke, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Na izložbi će biti predstavljeno 160 izložaka u obliku novčića i banknota. Od tog broja, 45 predmeta je vlasništvo ovoga muzeja, a ostali su posuđeni iz privatnih zbirki, rekao je ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović.

Naglasio je da ta izložba u najpotpunijem obliku prikazuje veliku većinu riječkih novaca te novca država kojima je Rijeka u povijesti pripadala, a koji nose riječki grb ili neka druga riječka obilježja.

Koncepciju izložbe osmislio je ugledni riječki numizmatičar Julijan Dobrinić, stručna je suradnica kustosica Muzeja grada Rijeke Milica Trkulja, a postav izložbe i grafički dizajn djelo je Klaudija Cetine.

Tiskan je i katalog izložbe koji će sustavno u povijesnom slijedu prikazati sav novac s izložbe, ali i onaj, za koji se zna da je postojao, ali se ne mogu pronaći izvorni primjerci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙