FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski kulturni forum najavio bogat jesenji kulturni program

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Austrijski kulturni forum najavioje bogat kulturni program po cijeloj Hrvatskoj tijekom rujna ilistopada.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Austrijski kulturni forum najavio je bogat kulturni program po cijeloj Hrvatskoj tijekom rujna i listopada.

Ravnatelj te austrijske kulturne ustanove Robert Sučić iznimno zanimljivim drži simpozij germanista "Odakle dolazimo - kamo idemo. Hrvatska i austrijska germanistika u europskom kontekstu", koji će od 29. rujna do 1. listopada u Opatiji okupiti ugledne austrijske germaniste predvođene Wendelinom Schmidtom Denglerom.

Opatijskom skupu prethodit će simpozij za prevoditelje u Dubrovniku, od 5. do 8. rujna "Traduktologija i interkulturalnost".

U istom razdoblju kada i u Opatiju, u Dubrovniku će se održati međunarodni stručni skup "Europa je više od Europske unije - Srednjoeuropske perspektive za kulturu, filozofiju i politiku".

Bečki sveučilišni profesor Heinz Fassman, kako je najavljeno, održat će 25. listopada u Zagrebu predavanje "Seobe u Europi i iskustva na osnovi diskusija o slobodnom naseljavanju u susjednim zemljama Srednjeg istoka".

U Križevcima, Rijeci i Karlovcu tijekom rujna bit će organiziran multimedijalni festival "EEII 2005.", dok će iz Klovićevih dvora u splitski Dom Europskog pokreta biti preseljena izložba "Od Austrije do Hrvatske - slika u crtežu i fotografiji".

U povodu 120. obljetnice rođenja Dore Pejačević, u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" 26. rujna bit će organiziran prigodni koncert, na čijem su programu djela te ugledne hrvatske skladateljice.

Izložba "Hundertwasser" iz zbirke Petera Infelda bit će otvorena 5. listopada u zagrebačkoj galeriji Mona Lisa.

Austrijski kulturni forum također najavljuje i niz drugih izložbi, koncerata i književnih predstavljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙