FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Otvoren studijski centar posvećen Vladi Gotovcu

RIM, 5. rujna 2005. (Hina/AR) - U mjestu Casalduniju kod povijesnoggrada Beneventa na jugu Italiji otvoren je u nedjelju uvečer Studijskicentar posvećen hrvatskom pjesniku i političaru Vladi Gotovcu.
RIM, 5. rujna 2005. (Hina/AR) - U mjestu Casalduniju kod povijesnog grada Beneventa na jugu Italiji otvoren je u nedjelju uvečer Studijski centar posvećen hrvatskom pjesniku i političaru Vladi Gotovcu.

Otvaranju centra prisustvovala je Gotovčeva udovica profesorica Simona Sandrić, te hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević.

Otvarajući Studijski centar, gradonačelnik Raimondo Mazzarella je naglasio da je "Gotovac europejac koji je kroz poeziju promicao univerzalne vrijednosti". Općinsko vijeće je zbog toga dalo njegovo ime novome Studijskom centru, u kojem su opsežna biblioteka, izložbeni prostor i studijske dvorane.

Istom prigodom je u Biblioteci Vlade Gotovca u Casalduniju otvorena i prigodna izložba likovnih djela koje su slikari i kipari posvetili Gotovcu, a predgovor katalogu je napisao Antonio Petrilli, predsjednik Akademije sv. Luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙