FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: "Glavaševa politika je razbijačka"

OSIJEK,15. rujna 2005.(Hina) - Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeksizjavio je danas u Osijeku kako je temeljni povod isključenjaBranimira Glavaša iz stranke bilo njegovo upuštanje u "megalomanskipothvat promjene teritorijalnog ustroja cijele države" te da HDZodbija i odbacuje takvu vrstu regionalizma, koja je u "krajnjojkonzekvenciji razbijačka i znači razbijanje jedinstvene Hrvatske".
OSIJEK,15. rujna 2005.(Hina) - Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas u Osijeku kako je temeljni povod isključenja Branimira Glavaša iz stranke bilo njegovo upuštanje u "megalomanski pothvat promjene teritorijalnog ustroja cijele države" te da HDZ odbija i odbacuje takvu vrstu regionalizma, koja je u "krajnjoj konzekvenciji razbijačka i znači razbijanje jedinstvene Hrvatske".

Na konferenciji za novinare Šeks je, naglasivši kako govori isključivo kao član Predsjedništva HDZ-a, istaknuo kako je cilj takve politike "pretvoriti pet županija u Slavoniji i Baranji u Glavašev pašaluk", poručivši kako "nikakva slavonskog pašaluka s gubernatorom Glavašem neće biti".

Istaknuo je kako HDZ "političkim sredstvima i borbom neće dopustiti da se izvrši takav oblik političkog preustroja Republike Hrvatske", ocijenivši da takav pristup "sukobljuje Osječko-baranjsku županiju s Vladom i središnjim tijelima državne uprave".

Najavio je kako će idući tjedan otvoriti radove na izgradnji hrvatskog dijela međunarodnog prometnog koridora 5c te da će u državnom proračunu za iduću godinu slavonske županije "naći svoje primjereno mjesto".

"Glavaš nema nikakvo pravo ponašati se kao samozvanac, niti ima mandat ili legitimitet predstavljati se hrvatskoj javnosti kao vođa svih pet slavonskih županija", ustvrdio je Šeks, pozivajući članstvo da ne nasjeda na političke provokacije i pozive Branimira Glavaša da napuste stranku i priključe se njegovoj udruzi.

Šeks je kazao da je, zahvaljujući Glavaševim metodama, HDZ u Osijeku godinama u oporbi, te kako su stranka i on osobno mjesecima izloženi bjesomučnoj kampanji i uvrjedama s Glavaševe strane.

Na novinarske upite zašto mu takvo Glavaševo ponašanje nije smetalo u proteklih 15 godina Šeks je odgovorio da je osobno 2000. predložio Glavaševu suspenziju u stranci te da je i nakon povratka HDZ-a na vlast 2003. stranka imala ozbiljnih problema s Glavašem koji je, kako tvrdi, "u nekoliko navrata bio korak od isključenja, ali se to nije dogodilo radi mira u kući".

"Glavaš od početka svog političkog djelovanja nikad nije pristajao na pravila igre svoje stranke i uvijek je iskakao s destruktivnom politikom, zbog čega je 1997. uklonjen sa svih dužnosti", rekao je Šeks.

Zamoljen da prokomentira mjere osiguranja koje su novinare dočekale u prostorijama HDZ-a Šeks je ocijenio kako nije riječi o posebnim mjerama osiguranja, već da zakon jasno određuje odnos prema zaštićenim osobama.

"Nemam nikakvih bojazni ili strahova, niti se osjećam ugroženim u Osijeku ili bilo gdje u Hrvatskoj. Mislim da mogu slobodno i bez straha, posebice od onih koji se igraju s proglašenjem mene kao nepoželjne osobe, hodati osječkim ulicama", dodao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙