FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: HDZ o Glavaševim izjavama, Glavaš o Šeksu

OSIJEK,25. kolovoza 2005.(Hina) - Hrvatska demokratska zajednicaOsječko-baranjske županije i grada Osijeka osudila je danas medijskeizjave saborskog zastupnika Branimira Glavaša o "pokretanjuinicijative za proglašavanje predsjednika Hrvatskog sabora VladimiraŠeksa 'nepoželjnom osobom' u Osijeku i Županiji".
OSIJEK,25. kolovoza 2005.(Hina) - Hrvatska demokratska zajednica Osječko-baranjske županije i grada Osijeka osudila je danas medijske izjave saborskog zastupnika Branimira Glavaša o "pokretanju inicijative za proglašavanje predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa 'nepoželjnom osobom' u Osijeku i Županiji".

U zajedničkom priopćenju, koje su potpisali povjerenici osječkog Gradskog odbora HDZ-a Dragan Kovačević i osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a Tomislav Ivić, ističe se da se "najoštrije osuđuje ovakav način političke komunikacije koji je usmjeren na diskreditaciju čovjeka i političara koji već 15 godina zastupa, brani i promovira interese Slavonije i Baranje".

U priopćenju se navodi kako su neprijeporne zasluge Vladimira Šeksa u stvaranju, obrani i obnovi Slavonije i Baranje te uspostavi pravno-političkog sustava Republike Hrvatske. Podsjeća se da je Vladimir Šeks proglašen počasnim građaninom nekoliko slavonskih gradova i općina te da je i izabran u Hrvatski sabor kao nositelj HDZ-ove liste na tom području.

"Vladimir Šeks je jedan od najzaslužnijih političara za uspostavu hrvatske države stoga je prijedlog da ga se proglasi nepoželjnom osobom u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji ispod razine političke kulture i dostignutih standarda demokracije i političkog dijaloga", stoji u priopćenju.

HDZ, uz ostalo, ocjenjuje da Glavaš svojim djelovanjem Osijek i Županiju "gura u ponor izolacije" te da "dobrobit grada i regije podređuje osobnim političkim frustracijama i sukobima".

Saborski zastupnik Branimir Glavaš izjavio je danas kako je inicijativu da se, kako je rekao, "javno obznani kako Vladimir Šeks već 15 godina obmanjuje biračko tijelo u Slavoniji budući da je najodgovorniji za njezino zapostavljanje, pismeno podnijelo prvo 15 građana, a tijekom današnjeg dana još stotinjak što pismeno, što telefonski" .

Oni, ustvrdio je, traže da mu se "jasno da do znanja da nije dobro došla osoba u ovaj dio Hrvatske kojega se sjeti samo u vrijeme izbora". "Osobno smatram da o toj inicijativi ne treba raspravljati na predstavničkim tijelima, već da je Šeksu ovo dostatna poruka nakon koje bi trebao razmisliti o svom ponašanju prema Slavoniji i Baranji", rekao je Glavaš.

Dodao je kako "energično odbacuje zlonamjerna tumačenja nekih medija da je to pokušaj stvaranja klime kako bi se 'zabranio' dolazak predsjednika Sabora u tu županiju". Ta inicijativa "i gest građana simboličnog je i deklarativnog karaktera s namjerom da Šeks razmisli što građani o njemu misle", izjavio je Glavaš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙