FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Grčke vlasti odobrile su istražiteljima MUP-a i hrvatskih sigurnosnih služba razgovor s Hrvojem Petračem, odbjeglim hrvatskim tajkunom nepravomoćno osuđenim za otmicu, koji je nedavno uhićen u Grčkoj, doznaje se danas u hrvatskom Državnom odvjetništvu. Odbacivši medijska nagađanja da će on osobno ići u Grčku k Petraču glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao je da se još ne zna točan nadnevak kad će hrvatski istražitelji posjetiti Petrača koji je u Grčkoj osuđen na pet mjeseci zatvora zbog ilegalna ulaska u Grčku i posjedovanja krivotvorene putovnice s kojom je uhićen u grčkoj luci Igumenici. Bajić je rekao da će istražitelj s Petračem razgovarati o "nekim stvarima" koje nisu povezane s njegovom ulogom u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, zbog čega ga je u odsutnosti zagrebački Županijski sud nepravomoćno osudio na šest godina zatvora.

ZAGREB - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivica Račan izjavio je danas da u vezi s najavom svoje zamjenice Željke Antunović da se kandidira za predsjednicu SDP-a, veću "frku" vidi izvan stranke nego u SDP-u. "Bilo bi čudno da zamjenica nema ambicija da bude predsjednica", rekao je Račan u razgovoru s novinarima i naglasio da je zadovoljan što u SDP-u imaju sposobnih ljudi s jakim osobnostima. Osvrćući se na rad aktualne Vlade ocijenio je da sve više raste materijalna i životna nesigurnost građana tako da ni HDZ-ova propaganda to više ne može prikriti. "Vlada preživljava iz dana u dan i tako može još četiri godine, ali je pitanje mogu li građani i tu nikakva propaganda ne može pomoći", rekao je Račan ustvrdivši da Sanaderova Vlada za velike obrate nema ni ljude niti programe.

OSIJEK - Inicijalnom krugu Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje danas je pristupnicu potpisalo 37 članova HDZ-a iz Vladislavaca, među kojima pet vijećnika Općinskog vijeća koji su obnašali vlast, nakon čega je raspušten mjesni HDZ, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Branimir Glavaš. Glavaš je najavio osnivačku skupštinu Udruge za 8. listopada u Osijeku. Općinski načelnik Nedjeljko Radić kazao je da su razlozi njihova prelaska, među ostalim, što su Vladislavci i gradskom i županijskom HDZ-u kao i središnjici posve nevažni "te što ih se svrstava u građane drugog reda". Na novinarski upit kako komentira hrvatski zahtjev za izručenjem ubojice Josipa Reihl-Kira, Glavaš je kazao kako "to što hrvatsko pravosuđe od australskih vlasti traži izručenje Antuna Gudelja nije ništa novo i spektakularno".

SVETI MARTIN NA MURI - Djelatnici međimurske Policijske uprave jučer su na graničnom prijelazu za pogranični promet u Svetom Martinu na Muri - Hotizi između Hrvatske i Slovenije uočili da je s jarbola skinuta i nestala službena hrvatska zastava. Nestala je i ploča s natpisom Republika Hrvatska. Motive i okolnosti toga izgreda međimurska policija još ispituje, kazao je voditelj Ureda načelnika međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić.

ZAGREB - Predstavnici Upravnog odbora šibenske Tvornice lakih metala (TLM) službeno su danas na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva izvijestili Upravu poduzeća Viator&Vektor Zagreb o odluci Nadzornog odbora (NO) TLM-a da se Viator&Vektoru predloži sporazumni raskid ugovora o kupovini nekretnina i vozila transportne jedinice TLM-a te ugovora o poslovnoj suradnji u prijevozničkoj djelatnosti. TLM-ov prijedlog, rekao je nakon sastanka predsjednik Uprave Viator&Vektora Zagreb Ivica Vidaković, bit će dostavljen Nadzornom odboru slovenske grupacije Viator&Vektor, koji će odlučiti hoće li ili neće biti prihvaćen.

ZAGREB - Na Vrhovnom sudu danas je održano ročište u povodu žalbe odvjetništva na nepravomoćnu presudu kojom je Vinko Žuljević Klica oslobođen optužbe da je iz bezobzirne osvete u svibnju 2002. s pet hitaca ubio Veselina Marinova, suradnika hrvatskih obavještajnih služba. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u žalbi traži ukinuće prvostupanjske presude zagrebačkoga Županijskog suda iz rujna 2003. te ponovno suđenje, tvrdeći da je u toj presudi pogrješno utvrđeno činjenično stanje. Vrhovni sud naknadno će odlučiti hoće li prihvatiti žalbu i odrediti novo suđenje ili potvrditi prvostupanjsku presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙