FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Performanceom "Kakva majka takav sin" Ceesa Krijnena i njegove majke Grete Blok sinoć je u Galeriji Klovićevi dvori na neformalan način otvorena izložba "Nizozemski autoportret" (NL self portrait"). Time su prostori Klovićevih dvora i kule Lotrščak, što su ugostili 17 nizozemskih umjetnika koji su temu autoportreta predstavili fotografijama, instalacijama i videom, i službeno otvoreni za posjetitelje. Koncepciju izložbe potpisuje Jasmina Bavoljak koja izložbu naziva i "Otvorenim prozorima". U katalogu koji prati izložbu objašnjava to svojom začuđenošću kada je prije mnogo godina prvi put posjetila Nizozemsku i vidjela da su veliki prozori na njihovim kućama uvijek s razgrnutim zavjesama.

ZAGREB) - U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu sinoć je otvorena izložba pod nazivom "Aktovi" Ljube Ivančića, jednog od najpoznatijih hrvatskih likovnih umjetnika druge polovice 20. stoljeća. Izložba obuhvaća 75 djela od kojih jedan broj nikada nije bio izlagan. Ljubo Ivančić opsesivno je slikao autoportrete i aktove te je po ocjeni likovne kritike ostvario jedan od najfascinantnijih opusa te vrste. Izložbu Ljube Ivančića su priredili umjetnikova kći Nina Ivančić i njezin suprug Damir Sokić, oboje slikari, odlučivši na njoj pokazati nepoznate aktove iz obiteljske ostavštine. Izložba je prije Zagreba bila predstavljena u Umjetničkoj galeriji u Splitu.

ZAGREB - Grčke vlasti odobrile su istražiteljima MUP-a i hrvatskih sigurnosnih služba razgovor s Hrvojem Petračem, odbjeglim hrvatskim tajkunom nepravomoćno osuđenim za otmicu, koji je nedavno uhićen u Grčkoj, doznaje se jučer u hrvatskom Državnom odvjetništvu. Odbacivši medijska nagađanja da će on osobno ići u Grčku k Petraču glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao je da se još ne zna točan nadnevak kad će hrvatski istražitelji posjetiti Petrača koji je u Grčkoj osuđen na pet mjeseci zatvora zbog ilegalna ulaska u Grčku i posjedovanja krivotvorene putovnice s kojom je uhićen u grčkoj luci Igumenici. Bajić je rekao da će istražitelj s Petračem razgovarati o "nekim stvarima" koje nisu povezane s njegovom ulogom u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, zbog čega ga je u odsutnosti zagrebački Županijski sud nepravomoćno osudio na šest godina zatvora.

ZAGREB - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivica Račan izjavio je jučer da u vezi s najavom svoje zamjenice Željke Antunović da se kandidira za predsjednicu SDP-a, veću "frku" vidi izvan stranke nego u SDP-u. "Bilo bi čudno da zamjenica nema ambicija da bude predsjednica", rekao je Račan u razgovoru s novinarima i naglasio da je zadovoljan što u SDP-u imaju sposobnih ljudi s jakim osobnostima. Osvrćući se na rad aktualne Vlade ocijenio je da sve više raste materijalna i životna nesigurnost građana tako da ni HDZ-ova propaganda to više ne može prikriti. "Vlada preživljava iz dana u dan i tako može još četiri godine, ali je pitanje mogu li građani i tu nikakva propaganda ne može pomoći", rekao je Račan ustvrdivši da Sanaderova Vlada za velike obrate nema ni ljude niti programe.

OSIJEK - Inicijalnom krugu Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje jučer je pristupnicu potpisalo 37 članova HDZ-a iz Vladislavaca, među kojima pet vijećnika Općinskog vijeća koji su obnašali vlast, nakon čega je raspušten mjesni HDZ, izvijestio je na konferenciji za novinare Branimir Glavaš. Glavaš je najavio osnivačku skupštinu Udruge za 8. listopada u Osijeku. Općinski načelnik Nedjeljko Radić kazao je da su razlozi njihova prelaska, među ostalim, što su Vladislavci i gradskom i županijskom HDZ-u kao i središnjici posve nevažni "te što ih se svrstava u građane drugog reda". Na novinarski upit kako komentira hrvatski zahtjev za izručenjem ubojice Josipa Reihl-Kira, Glavaš je kazao kako "to što hrvatsko pravosuđe od australskih vlasti traži izručenje Antuna Gudelja nije ništa novo i spektakularno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙