FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA9017: Inicijalnom krugu Udruge...

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak upredzadnji odlomak vijesti HNA9017 emitiranoj pod naslovom:Inicijalnom krugu Udruge građana...
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u predzadnji odlomak vijesti HNA9017 emitiranoj pod naslovom: Inicijalnom krugu Udruge građana...

Ispraviti treba ime Gudelja, tako da umjesto P e t a r treba pisati A n t u n.

Ispravljena vijest glasi:

OSIJEK,13. rujna 2005.(Hina) - Inicijalnom krugu Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje danas je pristupnicu potpisalo 37 članova HDZ-a iz Vladislavaca, među kojima pet vijećnika Općinskog vijeća koji su obnašali vlast, nakon čega je raspušten mjesni HDZ, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Branimir Glavaš.

Glavaš je najavio osnivačku skupštinu Udruge za 8. listopada u Osijeku.

Općinski načelnik Nedjeljko Radić kazao je da su razlozi njihova prelaska, među ostalim, što su Vladislavci i gradskom i županijskom HDZ-u kao i središnjici posve nevažni "te što ih se svrstava u građane drugog reda". Dodao je kako je njihova odluka o izlasku iz HDZ-a i prelasku samostalna i odgovorna.

Glavaš je kritizirajući HDZ i Vladu premijera Ive Sanadera, ustvrdio, uz ostalo, da od svih predizbornih obećanja ništa nije ostvareno.

Po njegovim riječima "Hrvatska je u stečaju" i vanjski dug nikad nije bio tako velik.

Na novinarski upit kako komentira hrvatski zahtjev za izručenjem ubojice Josipa Reihl-Kira, Glavaš je kazao kako "to što hrvatsko pravosuđe od australskih vlasti traži izručenje Antuna Gudelja nije ništa novo i spektakularno". Hrvatska će svoj zahtjev uskladiti s novim propisima u Australiji pa ako je bilo proceduralnih pogrješaka, neka se postupak ponovi i ispita autentičnost toga zločina, istaknuo je Glavaš.

Po njegovim riječima zaboravlja se da su tada ubijeni civili potpredsjednik Izvršnog vijeća Skupštine općine Osijek Goran Zobundžija i skupštinski vijećnik Milan Knežević, a "cijela se priča medijski usmjeruje samo na načelnika policije Kira koji je poginuo na časnu zadatku, obavljajući svoju dužnost".

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙