FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić o mogućoj suradnji s Glavašem

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka IvićPašalić rekao je danas se s Branimirom Glavašem slaže kako trebapoduzeti sve da se omogući ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva,ali da rješenje ne treba tražiti u regionalizaciji Hrvatske i većojautonomiji regija, nego u decentralizaciji nadležnosti i proračunskoganovca.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić rekao je danas se s Branimirom Glavašem slaže kako treba poduzeti sve da se omogući ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva, ali da rješenje ne treba tražiti u regionalizaciji Hrvatske i većoj autonomiji regija, nego u decentralizaciji nadležnosti i proračunskoga novca.

Pašalić je na konferenciji za novinare rekao kako u Hrvatskom bloku već mjesecima razrađuju programski dokument kojeg će ponuditi mnogim stranačkim i nestranačkim pojedincima i grupama kao moguću platformu za okupljanje na predstojećim parlamentarnim izborima. Ta će platforma sadržavati načela i vrijednosti na kojima je nastala hrvatska država i načela Hrvatskog bloka, rekao je Pašalić.

Spremni smo surađivati sa svima koji te vrijednosti dijele, pa i sa Branimirom Glavašem ako njegova udruga u svom konačnom tekstu Nacrta Programske deklaracije neće imati formulacije o hrvatskoj državi sastavljenoj od pet autonomnih povijesnih regija", rekao je Pašalić.

"Za mene na hrvatskoj političkoj sceni ne postoje politički ili neki drugi neprijatelji, već samo politički protivnici, a pogotovo da bi neprijatelj mog neprijatelja bio moj prijatelj. Glavaš je za mene jedan od ljudi na hrvatskoj političkoj sceni", rekao je Pašalić.

Na upit novinara o mogućoj suradnji s predsjednikom Vlade i HDZ-a Ivom Sanaderom Pašalić je odgovorio "zašto ne".

"Ako Sanader promijeni svoj politički stav i prihvati programska načela Hrvatskog bloka, načela na kojima je hrvatska država stvorena, zašto ne", ponovio je.

Pritom je citirao Hrvoja Šarinića koji je kaže Pašalić rekao - ljudski je griješiti, ali đavolski je u grijehu ustrajati.

Potpredsjednik Hrvatskog bloka i donedavni gradonačelnik Slavonskog Broda Jozo Meter rekao je kako je Glavašev Nacrt programske deklaracije Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) još uvijek samo nacrt koji će se dorađivati i da je njegov jučerašnji razgovor s Glavašem u tom smislu bio pozitivan.

U Glavaševoj udruzi nije naglasak na regionalizmu i automaštvu već im je cilj boljitak Slavonije i Baranje i konačna potreba decentralizacije Hrvatske, rekao je Meter.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙