FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativni odbor Udruge HDSSB proširen za još 40 članova

OSIJEK,10. rujna 2005.(Hina) - Današnjem sastanku Inicijativnog odboraUdruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB)bili su nazočni gosti gospodarstvenici i znanstvenici iz Istre,Zagreba, Dalmacije i Kanade koji su podržali osnivanje udruge, te sezanimali za mogućnost pokretanja takvih inicijativa u svojimsredinama.
OSIJEK,10. rujna 2005.(Hina) - Današnjem sastanku Inicijativnog odbora Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) bili su nazočni gosti gospodarstvenici i znanstvenici iz Istre, Zagreba, Dalmacije i Kanade koji su podržali osnivanje udruge, te se zanimali za mogućnost pokretanja takvih inicijativa u svojim sredinama.

Predsjednik Inicijativnog odbora, koji je sa 60 članova osnovan prošle subote, Branimir Glavaš izvijestio je kako je danas Odbor proširen na 100 članova - istaknutih osječko-baranjskih gospodarstvenika, sveučilišnih profesora, športskih, ekoloških, kulturnih i društvenih djelatnika. Po njegovim riječima, Programsku deklaraciju do sada je potpisalo 1200 osoba.

Goste iz drugih dijelova Hrvatske upoznao je s osnovnim ciljevima buduće udruge, istaknuvši kako im je osnovna zadaća rad na ravnomjernom razvoju svih hrvatskih krajeva. Dodao je kako će se doraditi Statut Udruge građana HDSSB koji bi trebao biti donesen na osnivačkoj skupštini 8. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Članovi Inicijativnog odbora ocijenili su neprimjerenim medijske napade na buduću udrugu koji, kako je rekao Glavaš, dolaze po narudžbi njegovih bivših kolega visokopozicioniranih u HDZ-u.

Glavaš je ponovio kako nije riječ o političkoj stranci, već o građanskoj udruzi koja želi potaknuti gospodarski, socijalni i razvojni put u svojoj sredini i koja će se boriti protiv centralizacije moći. Ponovio je i da odluku o budućem regionalnom ustroju Hrvatske donosi Hrvatski sabor.

Udruga građana HDSSB poštivat će u svom radu najviše europske civilizacijske standarde jer je samo to jamstvo da će se pokrenuti gospodarski i ostali razvoj, a mladima, koji danas uglavnom ne rade, osigurati posao i bolja budućnost, rekla je Ljiljanka Mitoš Svoboda, predsjednica Osječkih zelenih, članica Inicijativnog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙