FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GP Dubrovnik: neto dobit 1,05 milijuna kuna

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Građevinsko poduzeće (GP) Dubrovnikposlovalo je u prvom polugodištu s neto dobiti od 1,05 milijuna kuna,podatak je iz izvješća o poslovanju te tvrtke koje prenosi Zagrebačkaburza.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Građevinsko poduzeće (GP) Dubrovnik poslovalo je u prvom polugodištu s neto dobiti od 1,05 milijuna kuna, podatak je iz izvješća o poslovanju te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je iznosila 1,08 milijuna kuna, neto dobit je smanjena za 2,8 posto.

Ukupni prihodi tvrtke povećani su u prvih šest mjeseci u odnosu na prvo lanjsko polugodište za nešto više od jedan posto, sa 69,49 na 70,2 milijuna kuna. Za isti postotak porasli su i ukupni rashodi, na 69,15 milijuna kuna.

Uprava u komentaru izvješća napominje da je u drugom tromjesečju ove godine došlo i do promjene vlasničke strukture, a usporedba izvješća iz prvog i drugog tromjesečja pokazuje da je tvrtka iz većinskog vlasništva Stipe Gabrića Jamba prešla u većinsko vlasništvo Euroherc i Jadranskog osiguranja.

Naime, prema podatcima iz izvješća za prvo tromjesečje Stipe Gabrić Jambo tada je imao 72,5 posto dionica GP Dubrovnik, dok prema podatcima iz izvješće za kraj polugodišta pokazuju da je Gabrić smanjio svoj udjel na 2,38 posto.

Najveći dioničari GP Dubrovnik, prema podatcima s kraja lipnja, su Euroherc osiguranje (49,43 posto) i Jadransko osiguranje (23,07 posto).

Institut građevinarstva Hrvatske i na kraju prvog i na kraju drugog tromjesečja ima 12,95 posto dionica, a Hrvatski fond za privatizaciju 3,72 posto.

Tvrtka GP Dubrovnik osnovana je 1975. godine i krajem lipnja ove godine imala je 388 zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙