FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalma sa 6,54 milijuna gubitka u prvom polugodištu

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Splitsko trgovačko poduzeće Dalmaposlovalo je u prvom polugodištu s gubitkom od 6,54 milijuna kuna, dokje u isto vrijeme lani Dalma poslovala s dobiti od 1,59 milijuna kuna,podaci su iz izvješća o poslovanju tvrtke u prvih šest mjeseci kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Splitsko trgovačko poduzeće Dalma poslovalo je u prvom polugodištu s gubitkom od 6,54 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani Dalma poslovala s dobiti od 1,59 milijuna kuna, podaci su iz izvješća o poslovanju tvrtke u prvih šest mjeseci koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi tvrtke pali su sa 21,81 milijuna kuna u prvom lanjskom polugodištu, na 2,32 milijuna kuna u istom ovogodišnjem razdoblju, a na to je ponajviše utjecao pad izvanrednih prihoda sa 19,53 milijuna kuna na 183 tisuće kuna u prvih šest mjeseci ove godine.

Ukupni rashodi Dalme u prvom su ovogodišnjem polugodištu iznosili 8,87 milijuna kuna, dok su u isto vrijeme prošle godine iznosili 20,22 milijuna kuna, pri čemu su izvanredni rashodi smanjeni sa 14,09 milijuna na 904 tisuće kuna.

Uprava Dalme u komentaru izvješću ističe da su na negativan rezultat poslovanja

utjecali rashodi s osnova plasmana društvima kćerima.

Krajem lipnja (30. lipnja) društvo je bilo u blokadi, a negativni utjecaj na poslovanje društva, kako se dodaje, mogu imati i eventualne pravomoćne presude u korist bivših djelatnika društva kćeri.

Dodatnu poteškoću u poslovanju čini i neizvjesna naplata potraživanja od društava kćeri nad kojima se provodi postupak stečaja ili likvidacije, kaže se u komentaru Uprave.

Dalma iz Splita krajem lipnja imala je 53 zaposlena, a prema podatcima iz izvješća koje se odnosi na prvo ovogodišnje polugodište, većinski je vlasnik Dalme Hrvatski fond za privatizaciju sa 68,25 posto dionica, a Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje drži 22,38 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙