FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željezara Split s većim polugodišnjim gubitkom nego prošle godine

SPLIT/ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Željezara Split u prvih ješest mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 30,6 milijuna kuna,što je 64,8 posto veći gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, kadaje iznosio 18,5 milijuna kuna, podatci su o poslovanju tvrtke kojeprenosi Zagrebačka burza.
SPLIT/ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Željezara Split u prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 30,6 milijuna kuna, što je 64,8 posto veći gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, kada je iznosio 18,5 milijuna kuna, podatci su o poslovanju tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Proizvodni rezultati bili su na razini prošlogodišnjih, no, zbog nepovoljnijih tržišnih uvjeta, ističe Uprava tvrtke, gubitak je veći. Osim toga, zbog nelikvidnosti i kreditne zaduženosti veliki su troškovi financiranja, ističe Uprava tvrtke u pojašnjenju i komentaru izvješća o poslovanju.

Ukupni prihodi Željezare Split u prvom su polugodištu ove godine, prema podatcima iz izvješća, iznosili 73,4 milijuna kuna i manji su za 13,3 posto nego u istom lanjskom razdoblju.

Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni 44,1 posto, na 12,8 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u zemlji smanjeni 7,7 posto, na 53,8 milijuna kuna.

Ukupni su rashodi tvrtke u promatranom razdoblju ostvareni u iznosu od 104,06 milijuna kuna i veći su za 0,7 posto nego li u istom razdoblju prošle godine.

Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, u strukturi troškova najznačajniji udjel imaju materijalni troškovi i to 76,8 posto. Udio plaća u ukupnim troškovima iznosi 16,54 posto, amortizacije i vrijednosnog usklađenja dugotrajne imovine 6,07 posto, a rashodi financiranja u ukupnim rashodima sudjeluju s udjelom od 9,5 posto.

U tvrtki su istaknuli kako imaju problema s likvidnošću te kako im je račun više puta bio u blokadi, ukupno devet dana tijekom prvog polugodišta.

Tvrtka također vodi više sporova u iznosu od 193,9 milijun kuna, a protiv tvrtke se vodi više radnih sporova čiji je ishod neizvjestan, te više manjih pravomoćnih ovrha u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Za dio rješanja o ovrsi, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, postignuti su reprogrami.

Za dug prema Gradu Kaštela u iznosu od 3,7 milijuna kuna u tijeku je potpisivanje sporazuma, dok je za dug prema Poreznoj upravi zatražen otpis obveza, napominje Uprava tvrtke u komentarima poslovnih rezultata.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙