FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihodi VIPneta porasli za 11,8 posto

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski mobilni operater VIPnet,koji je dio mobilkom austria grupe, u prvom je polugodištu ove godineu odnosu na isto razdoblje lani povećao prihode za 11,8 posto, na186,8 milijuna eura, izvijestila je danas ta tvrtka u sklopu objaverezultata za mobilkom austria grupu.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski mobilni operater VIPnet, koji je dio mobilkom austria grupe, u prvom je polugodištu ove godine u odnosu na isto razdoblje lani povećao prihode za 11,8 posto, na 186,8 milijuna eura, izvijestila je danas ta tvrtka u sklopu objave rezultata za mobilkom austria grupu.

Kako se navodi, porastu prihoda pridonio je ponajprije veliki rastu broja korisnika koji je rezultirao povećanjem minuta razgovora, kao i povećanjem prihoda od hardwarea.

VIPnet je broj korisnika u prvih šest mjeseci ove godine povećao za 7,1 posto, na više od 1,33 milijuna korisnika.

Stopa penetracije u Hrvatskoj dosegla je 67,6 posto, kažu iz VIPneta.

Prema objavljenim podatcima za prvo polugodište, prihodi VIPneta prije kamata, poreza, amortizacije i smanjenja vrijednosti (EBITDA) porasli su za 14,7 posto, na 75 milijuna eura, a prihodi prije kamata i poreza (EBIT) za 43,2 posto, na 34,8 milijuna eura.

Predsjednica uprave VIPneta Marie-Helene Magenschab izrazila je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, ocijenivši da je VIPnet u postotcima uspio ostvariti dvoznamenkasti rast u svih glavnih rezultata u odnosu na prošlu godinu, te je tako nastavio s povećanjem svoje profitabilnosti.

VIPnetu je dodijeljena dozvola za fiksnu telefoniju krajem srpnja 2005, a predsjednica uprave tvrtke smatra da će ta dozvola VIPnetu omogućiti proširenje usluga, kao i integrirana telekomunikacijska rješenja.

Prema objavljenim rezultatima, mobilkom austria grupa je u prvoj polovici ove godine ostvarila prihod od 1,06 milijardi eura, što je povećanje za 4,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Povećan je prihod prije kamata, poreza, amortizacije i smanjenja vrijednosti (EBITDA) za 6,7 posto na 415 milijuna eura, a prihod prije kamata i poreza (EBIT) za 12 posto na iznos od 238 milijuna eura.

Grupa, čije su članice mobilkom austria, VIPnet, Si.mobil (Slovenija) te mobilkom liechtenstein, u prvoj je polovici 2005. ostvarila dodatni rast broja korisnika. Broj korisnika porastao je za 4,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na više od pet milijuna korisnika u četiri zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙