FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzum poslovao sa 29,5 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Trgovački lanac Konzum iz sastavakoncerna Agrokor u prvom je polugodištu ove godine poslovao s netodobiti od 29,5 milijuna kuna, što je 79 posto veća dobit nego u istomlanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke kojeprenosi Komisija za vrijednosne papire (Crosec).
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Trgovački lanac Konzum iz sastava koncerna Agrokor u prvom je polugodištu ove godine poslovao s neto dobiti od 29,5 milijuna kuna, što je 79 posto veća dobit nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Komisija za vrijednosne papire (Crosec).

Ukupni su prihodi Konzuma u prvoj polovici ove godine u iznosu 3,86 milijardi kuna, za 19 posto veći nego li u isto vrijeme lani. Pritom su prihodi od prodaje u zemlji porasli za 19,5 posto, na 3,6 milijardi kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 13,7 posto, na 11,28 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata Uprava tvrtke navodi kako su i prihodi od maloprodaje te prihodi od veleprodaje rasli u planiranim okvirima.

Ukupni rashodi Konzuma u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosili su 3,82 milijarde kuna i bili su 18,6 posto viši od onih u istom lanjskom razdoblju.

Pritom su materijalni troškovi i troškovi prodane robe porasli za 18,5 posto, na 3,3 milijarde kuna, troškovi osoblja za 22,6 posto, na 278,5 milijuna kuna te troškovi amortizacije za 62 posto, na 40,3 milijuna kuna.

Troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja smanjeni su za 26,1 posto, na 1,9 milijuna kuna, a smanjeni su i troškovi iz osnovne djelatnosti, sa 138,5, na 135,7 milijuna kuna.

Financijski rashodi Konzuma u prvom su polugodištu iznosili 44,3 milijuna kuna i u odnosu na isto lanjsko razdoblje manji su za 44,5 posto.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se i kako je razina likvidnosti tvrtke u promatranom razdoblju zadovoljvajuća.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙