FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Dalmacijacementa u prvom polugodištu 58,59 milijuna kuna

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka Dalmacijacement ostvarila jeu prvom polugodištu ove godine neto dobit od 58,59 milijua kuna, štoje 4,88 posto manja neto dobit nego u istom prošlogodišnjem razdoblju,podaci su iz izvještaja o poslovanju Dalmacijacementa koji prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka Dalmacijacement ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 58,59 milijua kuna, što je 4,88 posto manja neto dobit nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz izvještaja o poslovanju Dalmacijacementa koji prenosi Zagrebačka burza.

Iako slabiji od prošlogodišnjih, poslovni rezultati su u visini planiranih, ocjenjuje Uprava Dalmacijacementa u komentaru izvješća.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci iznosili su 441,56 milijuna kuna, što je 3,84 posto manje nego u prvih šest mjeseci lani.

Prihodi od prodaje cementa su ispod planiranih, posebno na domaćem tržištu, na kojemu je tvrtka ostvarila 288,71 milijuna kuna prihoda ili 14,15 posto manje nego u prvom lanjskom polugodištu, kaže se u komentaru Uprave.

Nasuprot tome, veći su prihodi od prodaje u inozemstvu, za 21,95 posto, i u prvom polugodištu od prodaje u inozemstvu Dalmacijacement je ostvarila prihode od 137,76 milijuna kuna.

Istovremeno, ukupni rashodi manji su 3,68 posto, i sa 397,63 milijuna kuna u prvih šest mjeseci lani smanjeni su na 382,97 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine.

Troškovi su u okviru planiranih, ističe Uprava napominjući u komentaru kako su najznačajniji materijalni troškovi, a iznos od 207,79 milijuna kuna za 12 je posto manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su troškovi osoblja (62,73 milijuna kuna) povećani u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 10 posto.

Dalmacijacement je najveći hrvatski proizvođač cementa s godišnjim kapacitetom od preko 2,2 milijuna tona. Ima 750 zaposlenih i upravlja trima tvornicama cementa - Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, Sv. Kajo u Solinu i 10. kolovoza u Klisu.

Dalmacijacement je dio Cemexa, meksičke korporacije za proizvodnju cementa i betona koja je nakon preuzimanja britanskog RMC-a, postala vodeći svjetski proizvođač transportnog betona te treći proizvođač cementa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙