FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kordun Grupa: u prvom polugodištu gubitak 2,8 milijuna kuna

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Karlovački proizvođač alata isječiva, te pribora za jelo Kordun Grupa u prvom je polugodištu ovegodine poslovala s gubitkom od 2,85 milijuna kuna, što je 50,7 postoveći gubitak nego u istom razdoblju lani koje je tvrtka završila sminusom od 1,89 milijuna kuna, podatci su iz financijskog izvješća tetvrtke koje je objavila Varaždinska burza.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Karlovački proizvođač alata i sječiva, te pribora za jelo Kordun Grupa u prvom je polugodištu ove godine poslovala s gubitkom od 2,85 milijuna kuna, što je 50,7 posto veći gubitak nego u istom razdoblju lani koje je tvrtka završila s minusom od 1,89 milijuna kuna, podatci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza.

Veći gubitak Uprava tvrtke u komentaru izvješća objašnjava negativnim rezultatima matične tvrtke Kordun, te tvrtke kćeri Kordun-Lav.

Matična tvrtka Kordun opterećena je dugovima za odobrene sanacijske kredite, a Uprava tvrtke, kako se navodi u komentaru, rješenje očekuje kroz odluku Vlade o reprogramu ili otpisu.

Kordun Grupa je u prvom polugodištu ostvarila ukupni prihod od 22,23 milijuna kuna, što je za 8,38 posto više nego u istom razdoblju lani, kada su prihodi bili 20,51 milijuna kuna.

Pritom su Kordunu smanjeni prihodi od prodaje u zemlji, ali su porasli prihodi od prodaje u inozemstvu.

Tako su prihodi od prodaje u zemlji manji za 23,53 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i iznose 6,89 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu porasli 35,31 posto, na 14,66 milijuna kuna.

Najveći dio prihoda od prodaje, više od polovice, odnosi se na najvećeg kupca Kordun Grupe, njemački Stihl, a slijede prihodi od prodaje pribora i posuđa, te alata za obradu drva.

U prvom su polugodištu ukupni rashodi Korduna povećani za 11,97 posto, sa prošlogodišnjih 22,40 milijuna kuna na 25,08 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine.

Pritom su troškovi osoblja ostali na prošlogodišnjem nivou (7,8 milijuna kuna), materijalni i troškovi prodane robe veći su za oko 25 posto i u prvom ovogodišnjem polugodištu iznose 12,6 milijuna, dok je trošak kamata smanjen za 51 posto, sa 1,3 milijuna kuna, na 662 tisuće.

Kordun Grupu, uz matičnu tvrtku Kordun, čine tvrtke kćeri Kordun-Alati, Kordun-Lav, Kordun-Marketing, te Kordun grupa Beograd i Marketing Mostar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙