FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neretvanski Maraton lađa predložen za povelju europskih turističkih novinara

PLOČE, , 28. kolovoza 2005. (Hina) - Središnji odbor Europskefederacije turističkih novinara iz Rima pismeno je izvijestio Udrugulađara Neretve da je neretvanski Maraton lađa 2005. predložen zaovogodišnju Međunarodnu turističku povelju Europske federacijeturističkih novinara za zasluge u turizmu, priopćila je danas Udrugalađara Neretve.
PLOČE, , 28. kolovoza 2005. (Hina) - Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara iz Rima pismeno je izvijestio Udrugu lađara Neretve da je neretvanski Maraton lađa 2005. predložen za ovogodišnju Međunarodnu turističku povelju Europske federacije turističkih novinara za zasluge u turizmu, priopćila je danas Udruga lađara Neretve.

U pismu se ističe kako je utrka lađa "Neretva 2005." , održana 13. kolovoza na stazi dugoj 22,5 kilometara od Metkovića preko Opuzena do Ploča, promovirala Neretvu i Hrvatsku i izvan njihovih granica.

Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara također je odao veliko priznanje organizaciji neretvanskog maratona lađa.

Napomenuo je i kako se prijedlog kandidature maratona za turističku povelju temelji na prosudbi skupine turističkih novinara koji su, došavši nenajavljeni, pratili natjecanje neretvanskih lađa.

"Cjelokupna organizacija priredbe s pratećim programom, brojem natjecateljskih ekipa, impresivnim brojem gledatelja, te visokim uzvanicima i gostima koji su pratili ovogodišnji neretvanski spektakl, ocijenjen je vrhunskim športsko-rekreacijskim, turističkim i kulturnim događajem", ističe se u pismu.

Predlagatelji turističke povelje također smatraju da je neretvanski Maraton lađa uspješna turistička prezentacija i toga dijela Dubrovačko-neretvanske županije i cijele Hrvatske u svijetu, a posebice zato što je temeljni cilj priredbe očuvanje od zaborava i njegovanje starih tradicionalnih kultura i življenja.

To, kako ističe Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara, pridonosi prepoznatljivosti hrvatskoga turističkog proizvoda.

Proglašenje dobitnika i svečano uručenje povelje Europska federacija turističkih novinara bit će u listopadu ove godine u Splitu, u sklopu međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙