FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljetni festivali u znaku gostovanja

LJUBLJANA,11. kolovoza 2005.(Hina) - Umjetničke priredbe i festivalikoji se ljeti održavaju u mnogim slovenskim gradovima odlična suprilika za kulturnu razmjenu i gostovanja, a najčešće su hrvatskiumjetnici u Sloveniji i slovenski u Hrvatskoj.
LJUBLJANA,11. kolovoza 2005.(Hina) - Umjetničke priredbe i festivali koji se ljeti održavaju u mnogim slovenskim gradovima odlična su prilika za kulturnu razmjenu i gostovanja, a najčešće su hrvatski umjetnici u Sloveniji i slovenski u Hrvatskoj.

Tako će u četvrtak navečer u sklopu koncertnog ciklusa u Bohinju nastupiti sopranistica Lidija Horvat Dunjko i gitarist Saša Dejanović, koji će u crkvi sv. Martina, u slovenskome turističkom biseru, izvesti skladbe Glucka, Hatzea, de Falle i ostalih skladatelja.

Među istaknutim gostovanjima slovenskih umjetnika u Hrvatskoj jest nastup baletnog ansambla Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora, koji u Puli na Festivalu "Histria" izvodi nekoliko predstava, među kojima će 13. kolovoza izvesti balet "Grk Zorba", koji je u domovini i u inozemstvu postigao velik uspjeh.

Najveće festivalske priredbe preko ljeta se održavaju u Mariboru, gdje je u tijeku Festival "Lent", koji uključuje zabavnu i klasičnu glazbu, te Ljubljanski poletni (ljetni) festival, koji je ove godine održava 53. put. Otvorio ga je Akademski državni Boljšoj teatar iz Rusije operom "Ognjeni anđeo" Sergeja Prokofjeva, a na njemu će se ove godine od 4. srpnja pa do 18. kolovoza održati više od 60 različitih kulturnih i umjetničkih priredaba.

Među ovogodišnjim kulturnim zbivanjima u Ljubljani zahtjevnu publiku i kritičare posebice je oduševilo nedavno gostovanje zagrebačke "Komedije", koja je u dvorani Križanke izvela musical "Chicago".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙