FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli karlovački "Dani piva"

KARLOVAC, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Karlovački "Dani piva 2005." -najveća i najznačajnija turističko-gospodarska priredba grada Karlovca- otvoreni su večeras na središnjoj pozornici Športsko rekreacijskogcentra (ŠRC) "Korana".
KARLOVAC, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Karlovački "Dani piva 2005." - najveća i najznačajnija turističko-gospodarska priredba grada Karlovca - otvoreni su večeras na središnjoj pozornici Športsko rekreacijskog centra (ŠRC) "Korana".

Gradonačelnik Miro Škrgatić i predsjednik uprave "Karlovačke pivovare", Erik Jan Schoevers, zajedničkom su zdravicom i ispijanjem gutljaja piva simbolički otvorili desetodnevnu, 19. po redu manifestaciju karlovački "Dani piva".

Predsjednik "Karlovačke pivovare" kazao je kako su "Dani piva" veliki događaj", a gradonačelnik Škrgatić nazvao ih je "najvećom svetkovinom piva južno od bavarske prijestolnice piva, Muenchena".

Na otvorenju izveden je bogati kulturno umjetnički program folklornih ansambala iz Austrije, Grčke, Italije, Rumunjske i Poljske, te iz Hrvatske.

Svečanosti otvorenja prethodio je mimohod 400-tinjak sudionika karlovačkim ulicama.

Uz tradicionalna pivarska zaprežna kola, bubnjare, limenu glazbu te folkloraše iz cijele Karlovačke županije, u povorci su sudjelovali razni gradski klubovi, a živopisnosti povorke pridonijela su i alegorijska kola "Montekarlovca" s kostimiranim likovima te stari automobili Oldtimer kluba.

Od Dragutina Mikše, direktora tvrtke "Mladost" kao izvršnog organizatora "Dana piva", doznaje se kako u šatorima na 30.000 četvornih metara površine, za vrijeme trajanja "Dana piva" dnevno radi od 250 do 300 ljudi.

Procijenio je da je na današnjem otvorenju "Dana piva" bilo oko 25.000 posjetitelja, a organizatori očekuju tijekom desetodnevne manifestacije između 250 ili 300 tisuća posjetitelja.

Osim kulturnoga te glazbeno-zabavnog programa i komercijalnih prezentacija, posjetitelji "Dana piva" moći će vidjeti i Obrtnički sajam sa štandovima obrtnika iz četiri županije, "Šumarski kutić" Hrvatskih šuma te će moći bodriti vatrogasce iz cijele Hrvatske na vatrogasnom "Kupu četiri rijeke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙