FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud BiH preuzeo slučaj Neđe Samardžića osumnjičenog za ratne zločine u Foči

SARAJEVO,2. rujna(Hina) - Odjel za ratne zločine pri Sudu Bosne iHercegovine odlučio je da se postupak protiv bosanskog Srbina NeđeSamardžića, osumnjičenog za sudjelovanje u ratnim zločinima u Foči,prebaci s lokalnog na državno tužiteljstvo, objavio je u petak SudBiH.
SARAJEVO,2. rujna(Hina) - Odjel za ratne zločine pri Sudu Bosne i Hercegovine odlučio je da se postupak protiv bosanskog Srbina Neđe Samardžića, osumnjičenog za sudjelovanje u ratnim zločinima u Foči, prebaci s lokalnog na državno tužiteljstvo, objavio je u petak Sud BiH.

Samardžić je osumnjičen da je sudjelovao u fizičkom zlostavljanju te ubojstvu 20 Bošnjaka s područja Foče tijekom rata u BiH, a istragu protiv njega do sada je vodio Okružni sud u Trebinju.

Tužiteljstvo BiH zatražilo je međutim da mu se taj predmet prepusti a državni je sud taj zahtev prihvatio s obrazloženjem kako Samardžićev slučaj spada u red "posebno osjetljivih" s obzirom da postoji osnovana sumnja kako je on počinio teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Odjel za ratne zločine pri Sudu BiH utemeljen je početkom ove godine upravo s ciljem procesuiranja ovakvih slučajeva dok bi se postupci u manje osjetljivim slučajevima i dalje vodili pred sudovima na nižim razinama .

Državni tužitelj Marinko Jurčević ranije je izjavio kako je trenutačno gotovo deset tisuća osoba pod istragom zbog sumnje da su umiješani u ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙