FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I dalje zatvoren granični prijelaz između BiH i Crne Gore

MOSTAR, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Međunarodni granični prijelazizmeđu BiH i Crne Gore u mjestu Metaljka kod Čajniča, u istočnomdijelu Republike Srpske, na kojem je jučer bošnjački pripadnikgranične policije Anis Bandić BiH ubio svog kolegu Srbina pripadnikaDržavne granične službe BiH danas je cijeli dan bio zatvoren za prometi neizvjesno je kada će ponovo biti otvoren, rečeno je službeno uDržavnoj graničnoj službi BiH.
MOSTAR, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Međunarodni granični prijelaz između BiH i Crne Gore u mjestu Metaljka kod Čajniča, u istočnom dijelu Republike Srpske, na kojem je jučer bošnjački pripadnik granične policije Anis Bandić BiH ubio svog kolegu Srbina pripadnika Državne granične službe BiH danas je cijeli dan bio zatvoren za promet i neizvjesno je kada će ponovo biti otvoren, rečeno je službeno u Državnoj graničnoj službi BiH.

Ubijeni srpski granični policajac Bojan Prodanovićbio je iz Čajniča pa su lokalni mještani tog grada danas u skupinama više puta javno prosvjedovali izražavajući nezadovoljstvo i ogorčenost zbog ubojstva svojeg sugrađanina, potvrdili su granični policajci Državne granične službe BiH.

Prosvjednici u Čajniču tražili su da granični policajci ubuduće na graničnom prijelazu Metaljka na kojem se u srijedu dogodilo ubojstvo ne nose odore Državne granične službe BiH s državnim bosanskohercegovačkim obilježjima, nego da nose odore s entitetskim obilježjima Republike Srpske.

Policijski dužnosnici koji su željeli ostati anonimni, potvrdili su da je obavljeno i prvo ispitivanje ubojice. Načelnik Operativnog komunikacijskog središta Državne granične službe BiH Enver Hadžiahmetović je rekao da prema dostupnim saznanjima razlozi ovog ubojstva nisu nacionalne naravi.

Inače, granični prijelaz Metaljka između BiH i Crne Gore, u posljednje je vrijeme pod pojačanim nadzorom sigurnosnih službi jer se prema navodima bosanskohercegovačkih medija haaški bjegunac Radovan Karadžić skriva u pograničnom području BiH i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙