FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Granični policajac Bošnjak ubio kolegu Srbina

MOSTAR, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Jedan pripadnik Državne graničneslužbe BiH ubijen je danas na međunarodnom graničnom prijelazu izmeđuBiH i Crne Gore u mjestu Metaljka, kod Čajniča u istočnom dijeluRepublike Srpske, službeno je potvrdila Državna granična služba BiH.
MOSTAR, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Jedan pripadnik Državne granične službe BiH ubijen je danas na međunarodnom graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore u mjestu Metaljka, kod Čajniča u istočnom dijelu Republike Srpske, službeno je potvrdila Državna granična služba BiH.

Načelnik Operativnog komunikacijskog središta Državne granične službe BiH Enver Hadžiahmetović je objasnio kako se ovo ubojstvo dogodilo u incidentu između dvojice pripadnika Državne granične službe BiH u kojem je Bošnjak B.A. iz Sarajeva pucao iz vatrenog oružja i usmrtio Srbina P.B. iz Čajniča.

Po Hadžiahmetovićevim riječima nakon ovog ubojstva međunarodni granični prijelaz Metaljka je zatvoren za promet i u smjeru izlaska u Crnu Goru i u smjeru ulaska u BiH, a ubojica je uhićen.

Hadžiahmetović je također rekao da prema dostupnim saznanjima razlozi ovog ubojstva nisu nacionalne naravi.

Policijski dužnosnici u BiH koji su željeli ostati anonimni, rekli su kako je, nakon učestalih medijskih navoda da se Radovan Karadžić (haaški bjegunac) skriva u pograničnim područjima između BiH i Crne Gore, granični prijelaz Metaljka bio pod pojačanim nadzorom sigurnosnih službi.

Današnje ubojstvo pripadnika Državne granične službe BiH prvo je takvo ubojstvo u BiH nakon rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙