FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Utemeljen državni institut BiH za nestale

SARAJEVO, , 30. kolovoza 2005. (Hina) - Državni institut za nestaleosobe BiH kojim se ujedinjuju dosadašnje entitetske komisije zatraženje nestalih Federacije BiH i Republike Srpske, te Odjel zanestale Brčko - Distrikta osnovan je u utorak, na Međunarodni dannestalih, u Sarajevu.
SARAJEVO, , 30. kolovoza 2005. (Hina) - Državni institut za nestale osobe BiH kojim se ujedinjuju dosadašnje entitetske komisije za traženje nestalih Federacije BiH i Republike Srpske, te Odjel za nestale Brčko - Distrikta osnovan je u utorak, na Međunarodni dan nestalih, u Sarajevu.

Sporazum o utemeljenju Državnog instituta za nestale BiH potpisali su voditeljica Misije Međunarodne komisije za nestale osobe Ketrin Bomberger i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mirsad Kebo.

Ketrin Bomberger je istaknula kako se od ukupno 30.000 nestalih u BiH tijekom nedavnoga rata, trenutačno traga za još otprilike 15.000 do 20.000 osoba. Za današnje utemeljenje Državnog instituta za nestale kazala je da je od povijesne važnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Mirsad Kebo je izjavio kako će utemeljeni Državni institut za nestale BiH tražiti nestale diljem BiH bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, te pri tome neće biti nikakve diskriminacije.

Dosadašnja entitetska komisija za nestale Federacije BiH uglavnom je tražila Bošnjake i Hrvate, a entitetska komisija za nestale RS je tražila nestale Srbe, a slično je postupao i Odjel za nestale Brčko Distrikta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙