FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ i SDA suglasne oko promjene Ustava BiH

MOSTAR , 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiHi Stranka demokratske Akcije suglasile su se da treba ubrzanopristupiti promjenama Ustava BiH, izjavili su predsjednici tihstranaka Dragan Čović i Sulejman Tihić nakon sastanka u srijedu uMostaru.
MOSTAR , 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiH i Stranka demokratske Akcije suglasile su se da treba ubrzano pristupiti promjenama Ustava BiH, izjavili su predsjednici tih stranaka Dragan Čović i Sulejman Tihić nakon sastanka u srijedu u Mostaru.

Po Tihićevim riječima, postoji izvrsna prigoda da se dogovor o ustavnim promjenama postigne do proslave desete obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma ove jeseni, a da se do parlamentarnih izbora u BiH, koji bi se trebali održati u listopadu 2006. godine, praktično obave ustavne promjene.

Na pitanje, hoće li rješavanje statusa Kosova limitirati ustavne promjene u BiH, Tihić je rekao kako "nema ozbiljnih političkih snaga ni u BiH ni izvan BiH u međunarodnoj zajednici koje pitanje statusa Kosova dovode u vezu s teritorjialnim integritetom i uređenjem Bosne i Hercegovine".

Čović se suglasio s Tihićem, ali je i dodao kako u regionalnom rješavanju problema radikalne snage mogu utjecati na stanje u BiH, odnosno na usporavanje reformi u BiH. Čović je kazao kako i u BiH postoje snage koje iščekuju dogovore o povezanosti rješavanja statusa Kosova s uređenjem BiH. "Ali u konačnici te snage ne mogu imati utjecaja na oblikovanje budućnosti Bosne i Hercegovine", rekao je Čović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙