FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Federacija BiH: Prestanak postojanja entitetskih ministarstava obrane 2006.

MOSTAR, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH nadanašnjoj sjednici usvojila je i uputila federalnom parlamentu nausvajanje prijedloge novog zakona kojim se traži do kraja ove godineprestanak važenja dosadašnjih zakona o obrani Federacije BiH i oslužbi u Oružanim snagama Federacije BiH, priopćio je Ured zainformiranje Vlade Federacije BiH.
MOSTAR, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici usvojila je i uputila federalnom parlamentu na usvajanje prijedloge novog zakona kojim se traži do kraja ove godine prestanak važenja dosadašnjih zakona o obrani Federacije BiH i o službi u Oružanim snagama Federacije BiH, priopćio je Ured za informiranje Vlade Federacije BiH.

To znači da će prestankom važenja tih dvaju zakona Federacije BiH od 1. siječnja 2006. godine biti ukinuto Ministarstvo obrane Federacije BiH i dosadašnja Vojska Federacije BiH u korist psotojanja Ministarstva obrane BiH na državnoj razini i oružanih snaga BiH također na državnoj razini. To je prvi put nakon rata da Vlada Federacije BiH traži ukidanje nekog od svojih ministarstava.

I vlada Republike Srpske, kako je danas službeno potvrđeno, također planira predložiti zakon o prestanku postojanja dosadašnjih ministarstava obrane i oružanih snaga u tom entitetu u korist obrambeno-vojnih struktura u BiH na državnoj razini.

Te promjene u entitetskim ministarstvima obrane i oružanih snaga dio su reformi dosadašnjih obrambeno-vojnih sustava u BiH radi njihova prerastanje u obrambneno-vojni sustav BiH na državnoj razini, što je jedan od uvjeta za euroatlantske integracije BiH. Ove se reforme odvijaju na poticaj međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙