FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: u "Đuri Đakoviću" oko 500 radnika moglo bi ostati bez posla

SLAVONSKI BROD, 1. rujna 2005. (Hina) - Ako do kraja ovoga mjeseca"Đuro Đaković" ne potpiše nove ugovore s HŽ-om i još nekim državnimpoduzećima, u toj bi tvrtki bez posla moglo ostati i do 500 radnika,procjenjuju u Koordinaciji Sindikata metalaca Đure Đakovića.
SLAVONSKI BROD, 1. rujna 2005. (Hina) - Ako do kraja ovoga mjeseca "Đuro Đaković" ne potpiše nove ugovore s HŽ-om i još nekim državnim poduzećima, u toj bi tvrtki bez posla moglo ostati i do 500 radnika, procjenjuju u Koordinaciji Sindikata metalaca Đure Đakovića.

Predsjednik Koordinacije toga sindikata Antun Luketić kaže kako su zbog toga zatražili hitan sastanak u ministarstvima gospodarstva i prometa.

Očekuju precizne rokove ugovaranja novih poslova, a ako do toga ne dođe, spremni su organizirati i sindikalne akcije.

U Sindikatu smatraju da se država kao većinski vlasnik "Đakovića" mora o njemu skrbiti, pa kašnjenje s ugovaranjem 300 teretnih vagona za HŽ, ali i poništenje natječaja za prvu fazu mosta "Pelješac", znatno utječu na ostvarivanje plana u dijelu grupacije "Đaković", posebno u Specijalnim vozilima i Montaži.

Predsjednik Uprave "Đure Đakovića" Josip Bucić vjeruje da će do kraja ovoga mjeseca ugovor s HŽ-om biti potpisan.

Dodaje da Uprava pokušava pronalaskom alternativnih poslova kompenzirati izostanak planiranih ugovora, no da je teško reći hoće li to biti dostatno.

Inače, na današnjoj konferenciji za novinare, koju je Uprava "Đure Đakovića" organizirala dva dana nakon glavne skupštine društva, a koja je bila zatvorena za javnost, predsjednik Uprave Bucić izvijestio je kako je većinom glasova članova skupštine donesena odluka o povećanju temeljnog kapitala s 525 na 647 milijuna kuna.

Dokapitalizacija je obavljena pretvaranjem državnih potraživanja u vlasnički udjel. Takvoj se odluci usprotivio predstavnik Fonda "Validus" (manjinski dioničar).

Fond "Validus" najavio je da će sudskim putem tražiti poništenje te skupštinske odluke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙