FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatijska gradska uprava za lokalnu privatizaciju LRH-a

OPATIJA,9. kolovoza 2005.(Hina) -Opatijska gradska uprava sa članovimaUprave i Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela (LRH) pripremazajednički model preuzimanja i vlasničkog restrukturiranja te tvrtke,koji bi osigurao interese zaposlenika, lokalnog stanovništva igospodarstva, a od Vlade traže hitno poništenje odluku o predajivećinskog dioničkog paketa LRH Dom holdingu i SN holdingu, kazao jedanas na konferenciji za novinare gradonačelnik Opatije Amir Muzur.
OPATIJA,9. kolovoza 2005.(Hina) -Opatijska gradska uprava sa članovima Uprave i Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela (LRH) priprema zajednički model preuzimanja i vlasničkog restrukturiranja te tvrtke, koji bi osigurao interese zaposlenika, lokalnog stanovništva i gospodarstva, a od Vlade traže hitno poništenje odluku o predaji većinskog dioničkog paketa LRH Dom holdingu i SN holdingu, kazao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Opatije Amir Muzur.

odlukom HFP-a i Vlade zanemarena je sudbina 800-ak zaposlenih, a gradska uprava, koja radi vlasništva dijela nekretnina već 10 godina vodi sudski postupak s LRH-ima, ponižena, kazao je Muzur. Dometnuo je da nije poznata buduća poslovna politika LRH-a te da su učestali pozivi građana s prijedlozima o "izlasku na ulice."

Model po kojem bi LRH preuzeli zaposlenici, lokalni gospodarstvenici i obrtnici iznio je član Poglavarstva Roman Cvek koji je kazao da bi oni otkupili od Vlade dionice LRH-a u partnerstvu s poznatim svjetskim hotelskim kućama. Na upit o kojim je lokalnim gospodarstvenicima riječ, Cvek nije odgovorio već je naveo da su, među ostalima, zainteresirana poduzeća koja opskrbljuju hotele.

Muzur je dodao da bi se predloženim modelom postigla kontrolirana i kvalitetna privatizacija opatijskih hotela te da gradska uprava želi što prije Vladi predstaviti zajednički model privatizacije.

Opatijski gradonačelnik smatra da bi Državno odvjetništvo trebalo preispitati kako je moguće da u sudskoj presudi u korist Dom holdinga i SN holdinga nije uvažen nalaz Državne revizije po kojem vrijednost dionica koje su od države dobili ti holdinzi nije premala nego prevelika. Ako je država trebala obeštetiti holdinge zašto to nije učinjeno u novcu, a ne u dionicama, kazao je.

Konferenciju za novinare na temu privatizacije LRH održao je danas i predsjednik većinskog Sindikata Istre i Kvarnera u toj tvrtki Bruno Bulić. On je kazao da se sindikat zalaže za cjelovitost LRH-a i da je preuzeimanje cjelovite tvrtke za zaposlenike ipak bolje od pojedinačne prodaje objekata.

Bulić smatra da odluku o prepuštanju dionica nije trebalo donositi na zatvorenoj sjednici Vlade te da nije riječ o političkoj pozadini nego o odluci koja je isključivo interesna. Po mišljenju Bulića "sve su još 2000. smislili Račan i Linić pod izgovorom revizije privatizacije." Naglasio je da su oni koji su željeli ostvariti druge obilike privatizacije kao što je malo dioničarstvo za takve prijedloge imali dovoljno vremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙