FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo štrajk u Industrogradnji d.d.

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon neuspješnog postupka mirenjau građevinskoj tvrtki Industrogradnja d.d. danas u podne počeo ještrajk radnika zbog jednostranog smanjivanja plaća te neuplaćivanjadoprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, izjavio je Hinipredsjednik Novog sindikata Mario Iveković.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon neuspješnog postupka mirenja u građevinskoj tvrtki Industrogradnja d.d. danas u podne počeo je štrajk radnika zbog jednostranog smanjivanja plaća te neuplaćivanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, izjavio je Hini predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

U Industrogradnji d.d., odnosno poduzećima u njezinu vlasništvu, zaposleno je ukupno 1.700 radnika.

Iveković ističe da se radničke plaće svakoga mjeseca isplaćuju smanjene od 10 do 30 posto, a doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje ne uplaćuju se od listopada prošle godine.

Iako je prije dva mjeseca potpisala Kolektivni ugovor (KU), Uprava ne provodi njegove odredbe, napominje Iveković.

"Štrajk radnika trajat će do ispunjenja zahtjeva, a to znači dok nam Uprava ne dostavi dokumentaciju o radnicima kojima je plaća umanjena, te im isplati dugove", rekao je.

Sindikat također traži da se svim radnicima ponudi ugovor o radu s Industrogradnjom d.d. umjesto s poduzećima u njezinu vlasništvu.

"Ovako se radnici stalno premještaju iz poduzeća u poduzeće, jedna se gase, druga osnivaju, stalno nastaju viškovi i broj radnika se sve više smanjuje", kaže Iveković.

Predstavnici radnika Industrogradnje o svojim su problemima još lani razgovarali s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, no iako im je obećana pomoć vlast dosad nije poduzela ništa konkretno, dodao je predsjednik Novog sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙