FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat i radnici TLM-ova Transporta zadovoljni prodajom Viator Vektoru

ŠIBENIK, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski sindikat metalaca iradnici TLM-ova "Transporta", za razliku od Koordinacije udrugahrvatskih cestovnih prijevoznika, zadovoljni su načinom na koji jeobavljena privatizacija te poslovne jedinice, koja je nedavno prodanaslovenskoj tvrtki "Viator Vektor", rekao je na današnjoj tiskovnojkonferenciji Zdravko Burazer, predsjednik najbrojnije sindikalneorganizacije u šibenskom TLM-u.
ŠIBENIK, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski sindikat metalaca i radnici TLM-ova "Transporta", za razliku od Koordinacije udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, zadovoljni su načinom na koji je obavljena privatizacija te poslovne jedinice, koja je nedavno prodana slovenskoj tvrtki "Viator Vektor", rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Zdravko Burazer, predsjednik najbrojnije sindikalne organizacije u šibenskom TLM-u.

Objasnio je to činjenicom da će na poslu biti zadržano svih 58 radnika "Transporta", te osigurana njihova prava stečena prema Zakonu o radu.

Burazer je za subotnji prosvjed, koji je organizirala Koordinacija udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, nezadovoljna što je "Viator Vektor" dobio i trogodišnji ugovor o prijevozu kompletne robe TLM-a, optužio pojedince u TLM-u koje nije želio imenovati. Ustvrdio je da su oni, dajući poslove prijevoza kooperantima, nezakonito za to uzimali proviziju.

"Ne radi se ovdje o zaštiti interesa šibenskih prijevoznika, ni interesa radnika. To je bitka da se zadrže postojeće pozicije onih koji su imali izuzetne koristi od dosadašnjeg načina organizacije prijevoza. Svi koji to žele, mogu provjeriti da su noviji i ispravniji kamioni Transporta ostajali u garaži, dok su neki prijevoznici dobivali poslove prijevoza TLM-ove robe po Europi. Privatizacija TLM-a jedini je način opstanka i zadržavanja radnih mjesta", rekao je Burazer.

Koordinacija udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražila je od Vlade poništenje ugovora o prodaji TLM-ova "Transporta" Slovencima. Tvrde da je sklapanjem tog ugovora s "Viator Vektorom" o prijevozu svih roba TLM-a u iduće tri godine ugrožena egzistencija hrvatskih, a posebno dalmatinskih prijevoznika.

Na subotnjem su prosvjedu najavili da će, ako od Vlade ne dobiju odgovor, u sljedeću subotu organizirati novi prosvjed.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙