FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Visoki predstavnik pozdravio odluku parlamenta RS

MOSTAR, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Ured visokog predstavnikameđunarodne zajednice u BiH (OHR) u srijedu je pozdravio jučerašnjuodluku parlamenta Republike Srpske kojom se dosadašnje entitetskeovlasti ministarstva obrane i vojske prenose na državnu razinu BiH,odnosno kojom se ukidaju dosadašnje ministarstvo obrane i oružanesnage Republike Srpske.
MOSTAR, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR) u srijedu je pozdravio jučerašnju odluku parlamenta Republike Srpske kojom se dosadašnje entitetske ovlasti ministarstva obrane i vojske prenose na državnu razinu BiH, odnosno kojom se ukidaju dosadašnje ministarstvo obrane i oružane snage Republike Srpske.

"Reforma obrane jedan je od ključnih uvjeta koji BiH treba ispuniti na putu ka euroatlantskim integracijama", izjavila je u srijedu na konferenciji za novinare glasnogovornica mostarskog područnog ureda visokog međunarodnog predstavnika Sanela Tunović.

Odustajanje od entitetskih ministarstava obrane i vojske Republike Srpske, po njezinim riječima, dat će pozitivan zamah i policijskim reformama u BiH.

U višemjesečnim pregovorima o reformi policije dužnosnici iz Republike Srpske do sada su se nepopustljivo zauzimali za opstanak ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i protivili su se prijedlozima koji zagovaraju uspostavu međuentitetskih policijskih regija u BiH.

Dužnosnici iz Federacije BiH s druge strane, zauzimaju se za uspostavu državnog ministarstva unutarnjih poslova BiH i formiranje međuentitetskih policijskih regija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙