FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Schook uvjeren da će Karadžić biti priveden pravdi

BRUXELLES, 17. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Zapovjednik snagaNATO-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Steven Schook, usrijedu je izjavio da vjeruje da će nekadašnji predsjednik bosanskihSrba Radovana Karadžić uskoro biti priveden pravdi i pozvao vlastibosanskih Srba da udvostruče napore u njegovom nalaženju.
BRUXELLES, 17. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Zapovjednik snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Steven Schook, u srijedu je izjavio da vjeruje da će nekadašnji predsjednik bosanskih Srba Radovana Karadžić uskoro biti priveden pravdi i pozvao vlasti bosanskih Srba da udvostruče napore u njegovom nalaženju.

Steven Schook, brigadni generala vojske SAD-a, pozdravio je, kako je ocijenio, jasne znakove da među bosanskim Srbima raste potpora slanju Karadžića pred UN-ov sud za ratne zločine kako bi odgovorio na optužbe za genocid.

"Vrlo sam optimističan i nadamo se da možemo zaključiti ovo poglavlje koje uzrokuje zastoje u napretku Bosne i Hercegovine", rekao je Schook na konferenciji za tisak nakon što je podnio izvješće čelništvu NATO-a u Bruxellesu.

"Sada je vrijeme da se uporabi cijeli vladin aparat u hvatanju onih ljudi koji se neće dragovoljno predati", rekao je Schook dodavši kako su do sada napori uglavnom bili usredotočeni na one koji su bili spremni sami se predati.

Schook je također kazao da reforme vojske BiH koje se provode uz pomoć NATO-a idu u pravom smjeru te da je izručenje Karadžića i Mladića jedina preostala prepreka uspostavi tješnjih veza između Bosne i Hercegovine i NATO saveza.

"Zahtjevi za Partnerstvo za mir gotovo su ispunjeni osim pitanja Karadžića i Mladića", rekao je Schook glede NATO-ovog programa jačanja veza s budućim možebitnim članicama saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙