FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gregorian uvjeren da će se entitetske nadležnosti obrane prenijeti na BiH

BANJA LUKA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Supredsjedavajući Komisije zareformu obrane Bosne i Hercegovine Rafi Gregorian u četvrtak je, nakonsusreta sa predsjednikom Parlamenta Republike Srpske DušanomStojičićem izjavio kako je uvjeren da će zastupnici na sjedniciParlamenta RS 30. kolovoza poduprijeti prijenos nadležnosti usustavu obrane s entiteta na BiH.
BANJA LUKA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Supredsjedavajući Komisije za reformu obrane Bosne i Hercegovine Rafi Gregorian u četvrtak je, nakon susreta sa predsjednikom Parlamenta Republike Srpske Dušanom Stojičićem izjavio kako je uvjeren da će zastupnici na sjednici Parlamenta RS 30. kolovoza poduprijeti prijenos nadležnosti u sustavu obrane s entiteta na BiH.

Gregorian je podsjetio da će u sklopu ovoga procesa biti nužno izvršiti stanovite promjene u ustavima RS i Federacije BiH te izmijeniti zakone u sektoru obrane kako bi se uskladili s prijedlozima iznesenim u izvješću Komisije za reformu obrane u BiH.

"Uvjeren sam da su poduzeti svi potrebni koraci, da parlamentarni zastupnici imaju pripremljene stavove tako da će izglasati odluke o prijenosu preostalih nadležnosti u sustavu obrane s entitetskih na državnu razinu", kazao je Gregorian.

On je dodao kako se od siječnja ove godine vode kontinuirani pregovori s vladajućim i oporbenim političkim strankama u RS, te da se uspjelo doći do rješenja 'koja u najvećoj mjeri odražavaju njihove stavove'.

"Komisija za reformu obrane u BiH usvojila je sve što je usuglašeno sa zahtjevima NATO-a, a to je potpuna profesionalizacija vojske, te ukidanje redovnog i rezervnog sastava" pojasnio je supredsjedatelj Komisije za reformu obrane BiH Rafi Gregorian i naglasio kako je dogovoren i razmještaj trećine vojnih snaga BiH na teritorij srpskog entiteta, te da će neka glavna zapovjedništva biti razmještena 'širom BiH, uključujući i RS'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙