FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament RS danas o reformi obrane BiH

BANJA LUKA, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Narodna skupština RepublikeSrpske na svojem će zasjedanju u utorak u Banjoj Luci razmotritipreporuku vlade RS da usvoji odluku o prijenosu entitetskenadležnosti s područja obrane na razinu države Bosne i Hercegovine.
BANJA LUKA, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Narodna skupština Republike Srpske na svojem će zasjedanju u utorak u Banjoj Luci razmotriti preporuku vlade RS da usvoji odluku o prijenosu entitetske nadležnosti s područja obrane na razinu države Bosne i Hercegovine.

"Imajući u vidu značaj odluke i službeno iznesene pozitivne stavove parlamentarnih političkih stranaka o predloženom konceptu reforme obrane u BiH, Narodnoj skupštini predlažemo da dvotrećinskom većinom donese odluku o prijenosu nadležnosti u području obrane s RS na razinu BiH", priopćio je ured vlade RS za odnose s javnošću.

Današnje posebno zasjedanje parlamenta RS isključivo je posvećeno reformi obrane u BiH, a zastupnici će raspravljati o nacrtima zakona o obrani i službi u Oružanim snagama BiH.

Inače, predložena rješenja Komisije za reformu obrane BiH (kojima se nalaže prijenos nadležnosti sa entiteta na državu BiH - što praktično znači ukidanje entitetskih ministarstava i zapovjedništava, formiranje zajedničkih oružanih snaga, ukidanje novačenja i profesionalizaciju vojske) najvećim dijelom su u suprotnosti sa zaključcima Narodne skupštine RS od 18. ožujka 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙